x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Optimus Pad: Androidul tridimensional

LG Optimus Pad: Androidul tridimensional

de Alexandru Radescu    |    02 Dec 2011   •   21:00
LG Optimus Pad: Androidul tridimensional

Optimus Pad, adica tableta LG cu posibilitati de inregistrare/redare 3D. Moft? In nici un caz! In multimea de gadget-uri cu sistemul de operare initiat de Google, ies in evidenta producatorii care reusesc sa adauge ceva 'peste' echipamentul ge­neral (hardware si software) al competitiei.

Coreenii se pot lauda ca au fost primii care au adus pe piata un tablet PC dotat cu o camera 3D stereoscopica, performanta care le-a reusit si pe segmentul smartphone, cu Optimus 3D. Camera despre care vorbim asigura o filmare la rezolutie 720 (30fps), dar pentru filmarile obisnuite 2D, rezolutia HD este la 1080p (24fps). Spre deosebire de modelul smartphone 3D Optimus, in cazul tabletei avem nevoie de ochelarii specifici pentru a urmari continutul tridimensional (tehnologie anaglyph). Fisierele video pot fi urmarite pe ecranul tactil de 8,9 inci (22,6cm), cu o rezolutie 1280x768 sau pe un televizor compatibil, conexiune prin port HDMI (plus conectivitate DLNA).

De asemenea, putem incarca materialele 3D pe canalul dedicat YouTube3D. Pentru a asigura toate necesitatile de procesare/multitasking/multimedia, producatorii au echipat tableta cu procesor dual-core ARM Cortex-A9, memorie RAM 1GB, platforma Nvidia Tegra 2. Pe partea de software, totul porneste de la Android 3.0 (Honeycomb), poarta catre ecosistemul aplicatiilor Google (Market, eBooks, Maps 5, Talk etc.). Conexiunea Wi-Fi functioneaza fara pro­bleme, dar tableta poate fi integrata si in reteaua HSDPA a operatorilor mobili (10,2Mbps). Tableta nu are card microSD, capacitatea interna de stocare fiind de 32GB.

O veste buna legata si de pret: daca la intrarea pe piata locala LG Optimus Pad se putea achizitiona cu 3.700 de lei, acum e disponibila si la 3.200 de lei.

×
Subiecte în articol: tehnică