x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Livrările de iPhone ale Apple şi-au revenit, dar nu suficient cât să resusciteze veniturile

Livrările de iPhone ale Apple şi-au revenit, dar nu suficient cât să resusciteze veniturile

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   11:30
Livrările de iPhone ale Apple şi-au revenit, dar nu suficient cât să resusciteze veniturile

Livrările de iPhone ale Apple şi-au revenit, dar nu suficient cât să resusciteze veniturile. Rezultatele Apple sunt mai bune decât estimau analiştii, dar veniturile scad pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 2,5% de la an la an, până la 94,8 miliarde de dolari.

Livrările de iPhone ale Apple şi-au revenit după întreruperile din lanţul de aprovizionare din perioada sărbătorilor, deşi veniturile au scăzut în continuare de la an la an pentru al doilea trimestru consecutiv din cauza a ceea ce a descris ca fiind un mediu economic "mai dur" şi a vânturilor din partea valutară, scrie ZF.

Directorul financiar Luca Maestri a declarat că Apple a înregistrat "o accelerare semnificativă a veniturilor din iPhone din decembrie până în martie". Vânzările de dispozitive, care au reprezentat 54% din veniturile totale, au crescut cu 2% în trimestru, la 51,3 miliarde de dolari, peste estimările de 48,9 miliarde de dolari.

Creşterea vânzărilor a venit ca o uşurare pentru investitorii care se întrebau cum va arăta cererea după o epidemie de Covid-19 la fabrica Foxconn cunoscută sub numele de "iPhone City", care a deraiat producţia în noiembrie.

Directorul general Tim Cook a declarat că Apple a reuşit să treacă prin "această paradă de grozăvii . . între pandemie şi penuria de cipuri şi factorii macroeconomici". El a adăugat: "Lanţul de aprovizionare a fost incredibil de rezistent şi ne simţim bine în legătură cu ceea ce suntem şi cu planurile noastre".

În general, veniturile totale au scăzut cu 2,5% de la an la an, până la 94,8 miliarde de dolari în cele trei luni până la sfârşitul lunii martie, datorită scăderii puternice a vânzărilor de computere Mac şi iPad, în timp ce profitul net a scăzut cu 3,4%, până la 24,2 miliarde de dolari. Analiştii prevăzuseră venituri de 93 miliarde de dolari şi profituri nete de 22,6 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

Maestri a dat vina pe "vânturi frontale semnificative în schimbul valutar", spunând că acestea au reprezentat o lovitură de 5,4 puncte procentuale la venituri. În monedă constantă, a spus el, veniturile ar fi crescut cu 3%.

La nivel regional, Asia, cu excepţia Chinei şi a Japoniei, a fost un punct luminos, deoarece veniturile din această regiune au crescut cu 15,3%, ajungând la 8,1 miliarde de dolari. Cook a spus că grupul a înregistrat venituri record în Mexic, Indonezia, Turcia şi Filipine.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iphone Apple