x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lumea calculatoarelor

Lumea calculatoarelor

23 Mar 2004   •   00:00

Abonament la Internet si calculatoare personale - GRATUIT-- pentru categorii defavorizate din Suedia; portal web si e-learning pentru mii de studenti palestinieni impiedicati sa vina la cursuri din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu.

ONU si-a propus ca pana in 2015 jumatate din populatia lumii sa aiba acces la una dintre formele electronice de media. In prezent, pentru 90% din populatie, Internetul este o poveste...

Solutia suedeza

Oficialitatile din Suedia au ajuns la concluzia ca Internetul este la fel de important precum o locuinta. Motiv pentru care vor elabora un proiect impreuna cu serviciile sociale prin care vor asigura calculatoare si abonamente la Internet pentru cei care nu isi pot permite acest lucru. In Suedia, din punct de vedere al accesului la lumea digitala, defavorizati sunt considerati imigrantii, saracii, femeile si cei in varsta.

Gloante si Internet

Cu un sediu la Ierusalim, dar si in alte zone locuite de palestinieni si arabi, Al-Quds Open University si-a creat un portal web pentru a facilita instruirea tinerilor. Solutia studiilor la distanta, prin intermediul Internetului, va fi sustinuta si de ONU, in conditiile in care conflictul interminabil din zona afecteaza modul traditional de frecventare a cursurilor. Universitatea araba este punerea in practica a unui proiect elaborat in anii ‘70, in scopul de a-i sprijini pe tinerii palestinieni. In prezent, cursurile universitatii sunt frecventate de 40.000 de studenti.
(ALEXANDRU RADESCU )

×
Subiecte în articol: IT