x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lumea este prea mică pentru noul iPad: vânzări record de trei milioane unităţi

Lumea este prea mică pentru noul iPad: vânzări record de trei milioane unităţi

de Alexandru Radescu    |    20 Mar 2012   •   13:52
Lumea este prea mică pentru noul iPad: vânzări record de trei milioane unităţi

Nu un milion, nici doua, ci trei milioane de unitati iPad 3 a vandut Apple in primul week-end (16-18 martie) de comercializare a noii versiuni a tabletei. Apple a spulberat practic orice pronostic, un record de vanzari cu noul iPad inregistrand sI operatorul american AT&T. A treia versiune a tabletei care a creat practic un nou segment de computere portabile sI un ecosistem al mobilitatii a intrat oficial pe piata din SUA vinerea trecuta, comercializandu-se sI in tari precum Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Australia, Japonia, Singapore, Hong Kong. Din 23 martie, iPad 3 se va vinde oficial sI in Romania, alaturi de alte 23 de tari, toata atentia fiind indreptata spre ofertele operatorilor mobili pentru up-grade de abonament (in cazul celor care poseda deja o versiune anterioara de iPad) sau oferta nou-nouta cu pachet de date. |n ceea ce priveste vanzarea la “liber', se estimeaza ca noul iPad va avea preturi care incep de la 500 euro, in functie de capacitatea de stocare.

Noul iPad uimeste cu o rezolutie unica a ecranului tactil de 9,7 inci: 2048 x 1536 pixeli (Retina Display). Accentul cade acum pe calitatea imaginii, provocand practic si pe studiourile de jocuri video sa ofere celor de la Apple tot ce au mai bun (ca grafica) pentru platforma lor. Pentru a sustine grafica potrivita noii rezolutii, cei de la Apple au echipat iPad-ul cu un monstru GPU quad-core, la care se mai adauga si puterea unui procesor dual-core A5X. De altfel, una dintre cele mai mari companii din domeniu, Gameloft, a anuntat ieri noile jocuri dezvoltate special pentru iPad 3: Order & Chaos Online, Modern Combat 3: Fallen Nation, Asphalt 6: Adrenaline si Gangstar Rio: City of Saints.

Ultimul raport de piata pe acest segment de produse IT&C arata ca trimestul IV din 2011 a “inghitit' peste 28 de milioane de tablet PC-uri, ceea ce face livrarile totale pe anul trecut sa se apropie de 69 milioane de unitati. Aceasta valoare a depasit estimarile pe mai multe piete sI i-a determinat pe analistii de la firma de cercetare IDC sa refaca socotelile pe 2012. In momentul de fata IDC estimeaza ca pana la sfarsitul lui 2012, piata globala de tablete sa ajunga la 106 milioane unitati, o crestere substantiala fata de pronosticul initial de aproximativ 87 milioane unitati. SI pe piata din Romania este prevazuta o crestere importanta pe segmentul tablet PC-urilor, oficialii Flanco estimand o triplare a vanzarilor pe 2012.

|n clasamentul global al producatorilor, familia iPad a incheiat 2011 cu o cota de piata de 54,7%, fiind urmata de tabletele Kindle de la Amazon cu 16,8% sI modelele Galaxy Tab de la Samsung cu 5,8%.

Tableta de business

Cea mai noua tableta pe piata din Romania este Motorola Xoom 2 (foto), in exclusivitate, pentru o perioada, la operatorul Orange. Xoom 2 are un ecran lat de 10.1 inci cu afisaj HD (rezolutie 800 x 1280 si protectie Corning Gorilla Glass), fiind echipata cu SO Android 3.2 Honeycomb. Performantele tabletei sunt sustinute de un procesor cu doua nuclee la 1,2 Ghz si 1GB RAM iar capacitatea de stocare este de 16GB.

Noul model este "Business Ready', cu securitate de nivel afaceri si Active Sync pentru sincronizarea e-mailului de serviciu, contactelor si calendarului. Functioneaza in retea HSDPA (21Mbps), dar asigura si conectivitate Wi-fi, bateria asigurand o functionare de 10 ore de utilizare web (pe Wi-Fi). Noul gadget poate fi achizitionat la preturi incepand de la 299 de euro impreuna cu abonamentul Colibri 35, pe 2 ani.

×