x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Memorandum - IT&C-ul romanesc se aliaza cu China

Memorandum - IT&C-ul romanesc se aliaza cu China

22 Oct 2004   •   00:00

Ministrul Comunicatiilor, Adriana Ticau, impreuna cu ministrul chinez al Industriei Informaticii, Wang Xudong, au semnat un memorandum de intelegere in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

CRISTIAN IONITA

INTELEGERE. Adriana Ticau si Wang Xudong au semnat alianta dintre industria IT&C romaneasca si cea chineza
Acesta are ca scop promovarea de parteneriate intre companiile de comunicatii si tehnologia informatiei din cele doua tari. "Piata romaneasca de tehnologia informatiei a avut in ultimii ani o crestere accentuata - numarul companiilor a crescut de la 4.025, in anul 2000, la peste 8.438, in anul 2003, iar cifra de afaceri a acestora de peste 5 ori, de la 5.050 miliarde la 25.464 miliarde de lei. Pe parcursul anului 2003, cele mai multe investitii straine au fost atrase in sectorul telecomunicatiilor - 459 milioane de dolari - , urmat de cel al serviciilor, cu 348 milioane de dolari", a declarat Adriana Ticau.

Omologul sau chinez a subliniat importanta dezvoltarii de proiecte comune si a sprijinului acordat companiilor care doresc sa desfasoare activitati in cealalta tara. "Romania acorda o mare atentie si un sprijin puternic dezvoltarii industriei IT&C. Firme mari din acest domeniu, respectiv ZTE, Huawei, China Unicom sunt prezente in Romania", a declarat ministrul.

Memorandumul are ca obiectiv intensificarea cooperarii de lunga durata intre cele doua state si va fi valabil pe o perioada de cinci ani. Cercetarea-dezvoltarea de noi produse, in special in ceea ce priveste telefonia mobila 3G si serviciile electronice, dar si dezvoltarea de sisteme informatice integrate si aplicatii software in domeniul comunicatiilor constituie principalele domenii de interes.

×
Subiecte în articol: IT