x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft acuză Google de “abuz de poziţie dominantă”

Microsoft acuză Google de “abuz de poziţie dominantă”

de Alexandru Radescu    |    31 Mar 2011   •   16:28

În luna noiembrie a anului trecut, Comisia Europeană a demarat o anchetă antitrust împotriva Google în legătură cu un eventual abuz de poziţie dominată pe piaţa căutărilor online.

Iată că acum şi Microsoft a depus la autoritatea antitrust a UE o plângere în care acuză Google că abuzează de poziţia dominantă deţinută pe piaţa căutărilor pe internet, prin restricţionarea accesului motoarelor de căutare ale concurenţilor la site-ul YouTube. "Plângerea se concentrează pe o serie de acţiuni prin care Google vizează consolidarea poziţiei dominante de pe piaţa căutărilor şi a publicităţii online în detrimentul utilizatorilor europeni", a declarat directorul departamentului juridic al Microsoft, Brad Smith, citat de Bloomberg.

Potrivit lui Smith, Google controlează aproape 95% din piaţa europeană de profil şi două treimi din cea americană.

Ancheta demarată de CE la sfârşitul anului trecut, a survenit în urma unor plângeri depuse de comparatorul online de plăţi Foundem şi motorul de căutare ejustice.fr.

Se cerceta dacă metoda Google de a genera rezultate neplătite afectează în mod negativ clasamentul de afişare al altor firme (“ranking”), în special al celor care furnizează aşa-numitele servicii sponsorizate (cele din partea superioară a paginii, precum şi cele din partea dreaptă a paginii Google de căutare).

×