x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft anunţă o nouă revoluţie in IT

Microsoft anunţă o nouă revoluţie in IT

05 Iun 2008   •   00:00

16:10Pentru următorul deceniu se configurează o nouă revoluţie in IT prin îmbunătăţiri aduse vitezelor de procesare, spaţiilor de stocare şi internetului de banda largă wireless, dar producatorii de software vor fi în faţa unor provocări importante, pentru a ţine pasul, crede Steve Ballmer, CEO al Microsoft.



Pentru următorul deceniu se configurează o nouă revoluţie in IT prin îmbunătăţiri aduse vitezelor de procesare, spaţiilor de stocare şi internetului de banda largă wireless, dar producatorii de software vor fi în faţa unor provocări importante, pentru a ţine pasul, crede Steve Ballmer, CEO al Microsoft.

Ballmer, a povestit cum îşi imaginează tehnologia viitorului. Ar vrea ca, stînd in faţa unui monitor într-o cameră de hotel să poată, printr-o comandă vocală, să se conecteze cu Bill Gates, aflat la mii de kilometri distanţă. Ar putea urmări împreună un meci de golf, l-ar putea comenta, iar daca Gates s-ar întreba cu ce minge joacă Tiger Woods, Ballmer ar putea mări imaginea, va identifica şi apoi va căuta pe internet imagini similare şi va putea comanda, tot online, cîteva zeci de astfel de mingi. La zîmbetele maliţioase ale asistenţei Ballmer a spus că visurile sale nu sînt chiar asa de departe.

Oficialul Microsoft crede că toate informaţiile vor fi "consumate" digital şi foarte puţini vor mai citi tradiţional de pe hîrtie. Ştiinţa, sănătatea şi educaţia sînt în etapa incipientă a unei transformari masive, iar următorii zece ani vor aduce în IT mult mai mult decît a adus ultimul deceniu. Producătorii de software trebuie să creeze interfeţe naturale mai bune, să simplifice aplicaţiile de programare şi să creeze aplicaţii analitice şi de căutare mai bune pentru utilizatorii PC-urilor. Există încă probleme, mai ales că PC-urile conţin cantităţi uriaşe de informaţii despre utilizatori, însă nu pot anticipa nevoile acestora şi aici interfeţele naturale îmbunătaţite pot ajuta.

"Vrei ca PC-ul tău să poată nu numai să înţeleaga ce spui, ci să înceapă să-şi amintească lucruri despre tine şi intenţiile tale", crede Ballmer care spune ca o problema tine de faptul că în ultimii cinci ani tehnologiile de căutare nu s-au schimbat prea mult. Dezvoltarea de soft este încă foarte complexă, iar integrarea unor sisteme diferite este prea grea.

×
Subiecte în articol: IT