x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft, în căutarea unui nou centru european

Microsoft, în căutarea unui nou centru european

de Alexandru Radescu    |    18 Iun 2008   •   00:00

Microsoft intenţionează să deschidă în Europa un centru de cercetări în domeniul tehnologiei de căutare pe Internet, în cadrul strategiei de intensificare a investiţiilor în acest domeniu

Microsoft intenţionează să deschidă în Europa un centru de cercetări în domeniul tehnologiei de căutare pe Internet, în cadrul strategiei de intensificare a investiţiilor în acest domeniu. Amplasarea centrului nu a fost încă stabilită, iar grupul are în vedere mai multe oraşe pentru unitatea care va fi deschisă pînă la jumătatea anului viitor.  Microsoft a deschis primul centru de acest gen în 2005, în Beijing.

În luna iunie, strategia Microsoft de a cîştiga o poziţie puternică pe piaţa publicităţii online a primit o lovitură puternică, după ce negocierile cu Yahoo! au eşuat oficial, iar compania de servicii online a încheiat un parteneriat cu Google. În urma acordului, Google va putea posta anunţuri publicitare pe site-urile de căutare ale Yahoo!.

Chiar dacă nu se ştie ţara europeană care ar urma să găzduiască noul sediu, compania a dat de înţeles că unii ingineri software implicaţi în proiect ar urma să lucreze de la centre satelit din Marea Britanie, Franţa sau Germania.

×
Subiecte în articol: IT