x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft se alătură proiectului OLPC

Microsoft se alătură proiectului OLPC

17 Mai 2008   •   00:00

Microsoft a anunţat că se alătură proiectului One Laptop Per Chid (OLPC) care vizează producerea laptopurilor de 100 de dolari pentru domeniul educaţional din ţările în dezvoltare, în prezent acestea costînd însă 188 de dolari.

Microsoft a anunţat că se alătură proiectului One Laptop Per Chid (OLPC) care vizează producerea laptopurilor de 100 de dolari pentru domeniul educaţional din ţările în dezvoltare, în prezent acestea costînd însă 188 de dolari. Computerele vor rula astfel, pe lîngă platforma Linux pe care au fost construite, şi sistemul de operare Windows, într-o încercare de extindere a proiectului. Nicholas Negroponte, iniţiatorul proiectului OLPC, spera să vîndă pînă acum cîteva milioane de laptopuri, dar comenzile înregistrate pînă în prezent se opresc în jurul a 600.000 de unităţi.

 

 

Modificări. Dotarea cu Windows va creşte preţul laptop-urilor cu 18-20 de dolari. Din această sumă circa 3 dolari vor reprezenta costul sistemului de operare, iar restul ajustările hardware necesare pentru compatibilitate. Sistemul va fi instalat pe un card de memorie de 2GB care poate fi conectat la computer. Măsura dotării laptopurilor cu sistemul de operare al Microsoft a fost impusă de presiunea guvernelor din ţările în dezvoltare, care au condiţionat încheierea contractelor cu OLPC de existenţa acestei facilităţi.

×
Subiecte în articol: IT