x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft va investi zeci de milioane de dolari pe an în Rusia

Microsoft va investi zeci de milioane de dolari pe an în Rusia

01 Noi 2010   •   00:00

Microsoft s-a angajat, azi, să investească zeci de milioane de dolari pe an în centrul tehnologic Skolkovo din apropierea Moscovei, a cărui construcţie a început în acest an, grupul american fiind în căutare de oportunităţi de dezvoltare, transmite Reuters.

Steve Ballmer, CEO Microsoft, şi Viktor Vekselberg, magnat al petrolului care conduce proiectul Skolkovo, au semnat un memorandum de înţelegere pentru crearea unui centru de cercetare şi dezvoltare, pe lângă alte planuri.
"Microsoft intenţionează şi acordarea de sprijin financiar pentru punerea rapidă în practică a celor mai promiţătoare idei", a mai spus Ballmer.

Şeful diviziei Microsoft în Rusia, Nikolai Prianişnikov, a declarat că grupul este pregătit să sprijine 100 de noi companii, cu investiţii de 50.000-500.000 de dolari fiecare.
Ballmer a precizat că investiţiile totale ale Microsoft în proiectul Skolkovo se vor ridica la zeci de milioane de dolari pe an.

În iunie, grupul american Cisco a anunţat că va investi un miliard de dolari în Rusia, în acest deceniu, şi va contribui la construcţia centrului Skolkovo împreună cu grupul german Siemens.
Statul rus intenţionează ca prin intermediul Skolkovo să sprijine companiile pentru dezvoltarea unor noi produse în cinci sectoare prioritare - energie, IT, telecomunicaţii, biotehnologie şi tehnologii nucleare.

×
Subiecte în articol: IT