x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mofilm şi eco-telecom

Mofilm şi eco-telecom

de Alexandru Radescu    |    13 Feb 2008   •   00:00
Mofilm şi eco-telecom

Industria telecom anunţă un parteneriat pentru comba­terea pedofiliei, abordează probleme de ecologie şi colaborează cu cinematografia.

Industria telecom anunţă un parteneriat pentru comba­terea pedofiliei, abordează probleme de ecologie şi colaborează cu cinematografia.

A doua zi a congresului telecom de la Barcelona a prilejuit şi cea mai aşteptată conferinţă. În faţa unui public format din peste 1.000 de persoane au vorbit Rob Conway (preşedintele GSM Association), Arun Sarin (CEO Vodafone), Olli-Pekka Kallasvuo (preşedintele Nokia) şi Wang Jianzhou (CEO China Mobile). Printre altele, preşedintele GSMA a vorbit despre proiectul anti-pedofilie Mobile Alliance Against Child Sexual Abuse Content (lansat în parteneriat cu mai mulţi operatori), dar şi despre MOFilm-transformarea display-ului de celular în al IV-lea ecran. Pe scurt, este vorba de modul în care producătorii de film, regizorii se implică în folosirea celularului pentru producţii cinematografice. De altfel, pentru a aborda aceste subiecte sunt prezenţi aici Robert Redford şi Isabella Rosselini.

 

DIRECTIVE. Discursul lui Arun Sarin a abordat trei probleme. Preşedintele Vodafone crede că sunt prea multe sisteme de operare pe piaţa telecom: 5 (maximum) ar fi suficiente şi utile pentru industrie şi utilizatori. A cerut continuarea investiţiilor în broadband-ul mobil, mergând pe soluţia impusă de Ericsson, Long Time Evolution (upgrade-ul 3G, HSPA…) precum şi folosirea într-un mod inteligent de către ope­ratori a informaţiilor despre clienţi pentru servicii optime de adver­tising. Preşedintele Nokia a prezentat un prototip de telefon mobil alcătuit din materiale reciclabile şi a anunţat noile parteneriate ale companiei sale: cu Cisco (pentru soluţii home şi office), precum şi cu Orange (navigare web, advertising şi jocuri). În sfârşit, Jianzhou CEO China Mobile (operatorul mobil cu cei mai mulţi clienţi) a avut un discurs focalizat pe ecologie: reciclare terminale şi acumulatori, echipamente de reţea “verzi”, neuitând la final să adreseze o invitaţie la Jocurile Olimpice.

 

alex.radescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: IT