x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Morga din Las Vegas s-a mutat pe Internet

Morga din Las Vegas s-a mutat pe Internet

13 Mar 2004   •   00:00

La inceputul anilor ‘80, Michael Jackson soca lumea intreaga cu un videoclip macabru: "Thriller".

Mortii ies din cripte, emigreaza din cimitir si incep sa danseze pe strada, pe acordurile melodiei care se vindea in milioane de exemplare. Anul 2004: un compatriot al controversatului Michael Jackson scoate pe Internet cadavre neidentificate, aflate prin criptele unei morgi din Las Vegas. Cateva zeci de imagini numai bune pentru show-ul ororilor. Medicul legist Mike Murphy a luat un aparat digital, a fotografiat fiecare cadavru, dupa care a trimis pe Internet imaginile. Fiecare imagine este insotita de un text care contine date din arhivele de la morga referitoare la cadavrul respectiv.

IEFTIN SI LA INDEMANA.

In criptele de la morga sunt 180 de cadavre neidentificate, decedate in perioada 1967-2003. Motivatia respectivului in ceea ce priveste acest act este urmatoarea: se spera ca vreo persoana care priveste la imaginile respective sa gaseasca un indiciu care ar putea duce la identificare.

Inventivul Murphy mai spune ca resursele institutiei la care lucreaza sunt limitate, iar solutia Internet i s-a parut ieftina si, in acelasi timp, la indemana.

VARIANTA ROMANEASCA. Afisarea in public a unor cadavre, cu scopul de a fi identificate, nu este chiar o inventie americana. Bucuresti, la statia de metrou Unirii, este un panou sub al carui geam apar, din cand in cand, imagini xeroxate cu cadavre neidentificate. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT