x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motorola a atacat în instanţă Apple

Motorola a atacat în instanţă Apple

07 Oct 2010   •   00:00

Motorola a atacat în instanţă Apple pentru utilizarea neautorizată a 18 brevete, la câteva zile după ce producătorul american de telefoane mobile a fost dat în judecată Microsoft din cauza încălcării unor patente care-i aparţin.



Potrivit Financial Times, Motorola a anunţat că patentele puse în discuţie fac referire la tehnologii de bază utilizate pe dispozitivele Apple.

Microsoft a dat în judecată Motorola la începutul acestei săptămâni, susţinând că producătorul de telefoane mobile a folosit fără acord patente care au legătură cu sincronizarea e-mail-ului, calendarelor şi contactelor, respectiv programarea de întâlniri şi notificarea aplicaţiilor de schimbările legate de semnal şi gradul de încărcare a bateriei.

Unii analişti au caracterizat aceste acţiuni juridice ca mişcări tactice în eforturile companiilor care se luptă pentru supremaţie pe piaţa telefoanelor mobile inteligente de a limita dezvoltarea competitorilor.

"După intrarea târzie a Apple pe piaţa telecomunicaţiilor, ne-am angajat la negocieri, însă Apple a refuzat să cumpere o licenţă", a afirmat Kirk Daily, responsabil cu proprietatea intelectuală la divizia de telefoane mobile a Motorola.

nele dintre brevete au fost licenţiate deja altor companii, notează Financial Times.

×
Subiecte în articol: IT