x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mp3 player toată ziua

Mp3 player toată ziua

de Alexandru Radescu    |    24 Ian 2008   •   00:00
Mp3 player toată ziua

BUSINESS - Ce mai punem în urechi
Piaţa mp3 playerelor va trece în acest an de 8 milioane de euro. Anul trecut s-au vândut aproximativ 140.000 de unităţi, iar românii au prins gustul produselor de marcă.



BUSINESS - Ce mai punem în urechi
Piaţa mp3 playerelor va trece în acest an de 8 milioane de euro. Anul trecut s-au vândut aproximativ 140.000 de unităţi, iar românii au prins gustul produselor de marcă.


Vânzările de mp3 playere în România sunt estimate la 7,5 milioane de euro pentru 2007, respectiv 140.000 de unităţi, ne-a declarat  Ligia Roşu Marketing Manager Diverta. Pentru anul în curs, creşterea ar putea fi de peste 10%. "Pe fondul creşterii puterii de cumpărare şi diversificării ofertei, românii au devenit mai exigenţi în alegerile pe care le fac la cumpărături. Sunt dispuşi să plătească un preţ mai ridicat pentru a cumpăra produse de calitate superioară şi se uită din ce în ce mai mult la brand", arată oficialul Diverta. Acelaşi aspect este evidenţiat şi de alţi jucători de pe piaţă. "Cel mai important câştig al anului ce tocmai s-a încheiat, a fost schimbarea de atitudine a cumpărătorului faţă de criteriul «cel mai ieftin produs», în favoarea componenţei de calitate", spune Cătălin Boaru, director de Marketing şi Comunicare IRIS, distributiorul Apple în România.


PREFERINŢE. În lanţul Diverta, cele mai căutate modele de mp3 player au fost cele cu memorie de 1GB si 2GB. Pe piaţa românească, produsele iPod au reprezentat 40% din totalul vânzărilor Apple, iar iPod nano este cel mai bine vândut model în ultimii doi ani. Reprezentanţii IRIS speră ca modelul Touch să reprezinte 15% din totalul vânzărilor iPod în 2008. În ciuda vânzărilor excelente  de celulare-walkman şi a apariţiei unor modele dedicate domeniului multimedia, distribuitorii de mp3 playere încă sunt optimişti. "Calitatea sunetului este mai bună la MP3 playere pentru că practic, pentru acestea funcţia principală este cea de redare a sunetului, pe când la telefoane aceasta are un rol secundar. Telefoanele au autonomie redusă dacă se utilizează funcţia de MP3 player, în timp ce playerele dedicate au o autonomie extinsă", arată oficialul Diverta.

×
Subiecte în articol: IT