x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MTV a fost scos din priza

MTV a fost scos din priza

12 Mar 2004   •   00:00

Furnizorul american de servicii de televiziune prin satelit EchoStar Communications a suspendat transmiterea posturilor de televiziune MTV, CBS, Comedy Central sI Nickelodeon.

La ceasta situatie extrema s-a ajuns in urma unei dispute comerciale intre Viacom (compania mama a posturilor de televiziune enumerate mai sus) si EchoStar.

In urma "micii" neintelegeri au ramas fara programele favorite nu mai putin de 1,6 milioane de americani. Unii dintre ei au primit in locul programelor TV un mesaj prin care furnizorul de servicii de televiziune prin satelit le explica faptul ca gigantul multimedia Viacom cere o suma mult prea mare pentru programele sale.

Problema sta cam asa: EchoStar transmite prin satelit programele Viacom. Pentru asta trebuie sa pla- teasca o anumita suma. In timpul negocierilor de sapta- mana aceasta, EchoStar a ajuns la concluzia ca suma este prea mare. Prin urmare, s-a hotarat sa le forteze mana celor de la Viacom: ori ne cereti mai putini bani, ori nu mai avem nevoie de programele voastre.

Nu s-au inteles la bani, asa ca Ecostar a "scos din priza " posturile de televiziune, iar Viacom a recomandat "fanilor" sai sa se aboneze la alta companie de televiziune prin satelit.

Daca cei doi giganti nu vor ajunge la o intelegere, Viacom va pierde cate doua milioane de dolari pe zi, iar EchoStar 2% din clienti.

×
Subiecte în articol: IT