x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MyDoom ameninta producatorii antivirus

MyDoom ameninta producatorii antivirus

21 Oct 2004   •   00:00

Ultima versiune a virusului MyDoom cuprinde mesaje adresate producatorilor de programe antivirus, dar si rivalilor, autorii virusului Netsky.

PERICOL. Creatorii de virusi promit razboi total
Conform lui Mikko Hypponen, directorul diviziei cercetare antivirus de la F-Secure, in MyDoomAE se afla un text prin care sunt amenintate cu un atac informatic atat F-Secure, cat si Symantec, Trend Micro sau McAfee.

"Ramane de vazut ce vor sa spuna prin aceasta amenintare cu un atac. Ar putea fi «denial-of-service». Am mai fost tinta unui asemenea atac, dar nu recent", a declarat Hypponen, citat de Zdnet.com.

RIVAL ARESTAT. In ceea ce priveste mesajul pentru creatorii lui Netsky, se face referire la Sven Jaschan, cel care a fost arestat ca fiind si creatorul viermelui Sasser. "Intrucat Sven a fost arestat, el nu mai este un jucator in razboiul virusilor. Si prin aceste mesaje MyDoom a vrut sa sublinieze faptul ca au castigat razboiul", a interpretat Hypponen textele inserate in codul virusului.

Pentru finlandezii de la F-Secure, faptul ca scriitorii de virusi isi continua treaba in ciuda "vanatorilor" care-i pandesc este subiect de mirare:

"Raman siderat sa observ cum creatorii de virusi merg mai departe desi stiu ca pe capul lor exista o recompensa de 250.000 de dolari pentru orice informatie care ar duce la capturarea lor", mai spune Mikko Hypponen, directorul diviziei cercetare anti-virus de la F-Secure, una dintre companiile vizate de urmatoarele variante MyDooM. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT