x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Neutralitatea Internetului, discutată la Bucureşti

Neutralitatea Internetului, discutată la Bucureşti

de Alexandru Radescu    |    05 Iun 2012   •   15:41

Bucurestiul a fost azi capitala europeana a dezbaterilor asupra Neutralitatii internetului (“Net Neutrality') un eveniment international organizat de Autoritatea de Reglementare in Comunicatii si Asociatia pentru Tehnologie si Internet.

Cu o luna in urma, Olanda a devenit prima tara europeana cu o lege a Neutralitatii internetului, necesara pentru “a proteja internetul liber'. (http://edri.org/edrigram/number10.9/net-neutrality-law-netherlands) Legislatia vizeaza in special stoparea deconectarilor si interceptarile de trafic din partea ISP-istilor.

Prezenta la conferinta de la Bucuresti, Veronica Bocarova (analist Cullen International), a aratat ca pentru “a asigura Neutralitea Internetului, trebuie mai intai sa avem transparenta, competitie, costuri reduse'.

De asemenea, juristul Bogdan Manolea a precizat ca ISP-ul trebuie sa ramana un furnizor tehnic al accesului, fara sa se implice in trafic.

Nicolas Seidler ( din partea Biroului Regional European al Internet Society) a pledat pentru “standarde deschise, control descentralizat si inovatii fara permisiuni'.

×