x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nici un dispozitiv cu CPU vechi nu va putea avea Windows 10

Nici un dispozitiv cu CPU vechi nu va putea avea Windows 10

21 Iul 2017   •   10:52
Nici un dispozitiv cu CPU vechi nu va putea avea Windows 10

Microsoft a confirmat că nu îți poți actualiza dispozitivul cu Windows 10, dacă ai o versiune veche de CPU. Astfel, cele patru procesoare „Clover Trail” (parte din platforma Cloverview), care au picat în faza Intel End of Interactive Support, nu vor fi eligibile pentru actualizările Windows 10. În schimb, aceștia vor primi actualizarea aniversară a Windows 10 și actualizări la nivel de securitate până în ianuarie 2023, sfârșitul perioadei de asistență a originalului Windows 8.1, conform PCWorld.

„Recunoscând că o combinație de hardware, driver și firmware este necesară pentru a avea o experiență bună cu Windows 10, ne actualizăm politica ciclului de viață pentru a se alinia cu perioada de asistență hardware pentru un anumit dispozitiv. Dacă un partener hardware oprește asistența unui dispozitiv sau a unei componente cheie și încetează să mai ofere actualizări pentru driver, actualizări firmware sau reparații, înseamnă că dispozitivul  nu mai putea fi capabil să mai susțină o viitoare actualizare pentru Windows 10.”, conform unui raport lansat de Microsoft.

Ceea ce nu este clar este decă Microsoft adoptă prin această mișcare o nouă politică sau dacă este o încercare de a se concentra pe problemele procesoarelor Atom.

×
Subiecte în articol: windows 10 update cpu Microsoft