x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noile investiţii Yahoo!

Noile investiţii Yahoo!

03 Aug 2009   •   00:00

Yahoo! va investi banii economisiţi din bugetele de marketing şi infrastructură ca urmare a acordului cu Microsoft în tehnologia proprie de display advertising, conţinut şi servicii mobile, a declarat directorul general al companiei, Carol Bartz.



Bartz a explicat că a luat decizia de a încheia un acord cu Microsoft pe piaţa căutărilor pe internet deoarece Yahoo se confrunta cu dificultăţi competiţionale în faţa investiţiilor masive realizate în acest domeniu de Google şi Microsoft, transmite Reuters.

"Prima reacţie pe care am avut-o când am ajuns la conducerea Yahoo a fost să resping o astfel de înţelegere. Apoi m-am uitat la structura cheltuielilor, la alternativele disponibile şi la principalul nostru obiectiv, de a ne creşte audienţa", a arătat Bartz.

Yahoo! şi Microsoft au încheiat, săptămâna trecută, un acord pe 10 ani în urma căruia motorul de căutare al Microsoft va gestiona şi căutările realizate prin reţelele Yahoo, iar echipa de marketing şi vânzări a Yahoo va încheia contracte premium de publicitate către clienţii mari în numele ambelor companii.

×