x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia revine in prim plan cu N9.

Nokia revine in prim plan cu N9.

de Alexandru Radescu    |    21 Iun 2011   •   04:27
Nokia revine in prim plan cu N9.

Nokia nu renunta la batalia de pe piata telecom si arunca in lupta noi modele, vedeta fiind inovatorul N9, un smartphone cu ecran tactil AMOLED, curba in exterior si confectionat dintr-o sticla speciala, rezistenta. Este echipat cu sistemul de operare open source MeeGo 1.2 Harmattan.

N9, cu nume de cod Lankku, a fost prezentat in aceasta dimineata in cadrul unui eveniment international desfasurat la Singapore: Nokia Connection.

Revenind la N9, printre punctele forte se afla si...absenta butonului de "home". Pe orice pagina te-ai afla la un moment dat, revii "acasa" printr-un simplu gest: degetul aluneca pe ecran, dinspre margine.

De asemenea, pentru N9 finlandezii au ales sa introduca si tehnologia NFC, cu ajutorul careia se pot face plati electronice, de la mica distanta.

Ecranul tactil capacitive AMOLED (3,9 inci) are o rezolutie de 854×480, terminalul este proiectat pentru retele: GSM/WCDMA, HSDPA 14Mbps, stocare 16/64GB.Camera foto de 8MP, cu lentile Carl Zeiss (sensor autofocus), ultra-rapida, obiectiv wide, e considerata de producatori drept una dintre cele mai performante camere foto (de profil) proiectate pana in prezent.

De asemenea, terminalul vine cu un procesor ARM Cortex la 1GHz, browser webkit 2 (rapid), suita social-media adaptata noii platforme, dar si focus pe mobile gaming, cu Angry Birds in prim plan!

Nu au fost oferite deocamdata informatii despre lansarea oficiala pe piata (doar "in cateva luni") sau despre pret.

Asadar, pana la aparitia primelor modele cu platforma Windows, Nokia isi manifesta dorinta de a impresiona cu un smartphone in care designul are din nou un rol important, echipat cu SO MeeGo. ramane de vazut cat va cantari faptul ca iPhone sau Android Market asigura acces la un numar mult mai mare de aplicatii.

×
Subiecte în articol: nokia smartphone nokia n9 meego