x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia Windows Phone!

Nokia Windows Phone!

11 Feb 2011   •   13:25
Nokia Windows Phone!
Sursa foto: /Reuters

151376-2011-02-11t094501z-439486418-gm1e69u1rqy01-rtrmadp-3-nokia.jpgNokia şi Microsoft au încheiat un parteneriat prin care producătorul finlandez de telefoane mobile urmează să folosească Windows Phone, cele două companii încercând să ajungă din urmă Google şi Apple pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Compania finlandeză a anunţat azi că va folosi Windows Phone ca platformă software pentru smartphone-urile produse, noul director general Stephen Elop încercând să restructureze compania şi să recâştige poziţia de lider global al industriei telefoanelor mobile.

"Este un parteneriat născut din frica celor două companii că vor fi marginalizate de Apple şi Google, dar nu există vreun glonţ de argint", comentează un analist al CCS Insight.

Nokia pierdut abrupt cotă de piaţă în ultimii ani pe segmentul smartphone în favoarea iPhone şi telefoanelor cu sistem de operare Android dezvoltat de Google. De altfel, Android a devenit cel mai folosit sistem de operare smartphone din lume în trimestrul al patrulea al anului trecut.

"Este o recunoaştere sinceră că strategia Nokia în privinţa platformei software a eşuat şi subliniază cât de serioasă este problema companiei finlandeze. O astfel de alianţă ar fi fost de neconceput acum 12 luni", a adăugat expertul citat.

Nokia a precizat că anii 2011 şi 2012 vor fi ani de tranziţie, perioadă în care se va construi parteneritul cu Microsoft.

Compania notează că echipa de management nu va suferi schimbări importante, numai un director executiv urmând să fie schimbat. Anterior, în presă au apărut informaţii conform cărora Elop ar fi pregătit o reorganizare amplă a conducerii companiei finlandeze.

Pentru Microsoft, parteneriatul cu Nokia aduce o adoptare largă a platformei Windows Phone, eclipsată până acum ca vânzări şi popularitate de Android.

×