x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noul şef al HP va primi un pachet salarial estimat la 52 milioane dolari

Noul şef al HP va primi un pachet salarial estimat la 52 milioane dolari

03 Oct 2010   •   00:00

Noul director general al Hewlett-Packard, Leo Apotheker, va primi un pachet salarial estimat la 52 de milioane de dolari pe o perioadă de trei ani, mai mult decât a încasat fostul şef al companiei, Mark Hurd, în cinci ani, potrivit cotidianului Wall Street Journal.



Pachetul salarial al fostului director HP a fost evaluat de firma americană de consultanţă James F. Reda Associates la 32 de milioane de dolari. Hurd a preluat postul în 2005 şi a demisionat în august anul acesta, după ce o investigaţie internă a evidenţiat că a încălcat codul intern al companiei privind practicile în afaceri.

Directorul HP va primi un salariu de bază de 1,2 milioane de dolari şi un bonus de până la 6 milioane de dolari, comparativ cu salariul de 1,4 milioane de dolari şi bonsul maxim de 8,4 milioane de dolari al predecesorului său.  Diferenţa în favoarea lui Apotheker rezultă din pachetul de acţiuni şi prima de instalare de 4 milioane de dolari, dublă faţă de cea primită de Hurd. Pachetul de acţiuni este compus din titluri restricţionate şi condiţionate de criterii de performanţă.

×
Subiecte în articol: IT