x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nu lăsa volanul pentru telefonul mobil – ţine-ţi viaţa în propriile mâini!

Nu lăsa volanul pentru telefonul mobil – ţine-ţi viaţa în propriile mâini!

20 Oct 2009   •   00:00

Ce faci când eşti cel mai mare lanţ de magazine telecom, cu cele mai mari vânzări de telefoane mobile şi când vezi că mult prea mulţi români vorbesc la telefon în timp ce-şi conduc maşinile, în ciuda interdicţiei legale şi a pericolului evident la care se expun?

În primul rând, îţi asumi responsabilitatea de a explica publicului că nu tot ceea ce-i comod, la îndemână este şi sigur, legal.
În al doilea rând, lansezi o campanie de informare şi educare - prima din România - despre acest subiect, dezvoltată în perioada 2007 - 2009.

Iar subiectul este unul simplu: atunci când decizi să vorbeşti la telefonul mobil şi nu foloseşti un sistem de tip „mâini libere", una din mâini nu mai este disponibilă pentru manevrarea corectă a volanului, a schimbătorului de viteze, a celorlalte comenzi ale maşinii.
Germanos scoate în evidenţă că viaţa este mai presus de orice, astfel trebuie să îţi ţii viaţa în propriile mâini, cu ambele mâini, iar de vorbit să vorbeşti la telefon cu un kit hands free.
De aici a apărut sloganul campaniei „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini", eficient şi la obiect, adaptat clienţiilor Germanos: dinamici şi cu iniţiativă. Evident, toată lumea te aşteaptă acasă, în viaţă, ceea ce este un eufemism cinic, este ca şi cum ai spune că atunci când plouă, din cer curge apă.

Astfel, Germanos a lansat campania „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini" în 2007, iar pe parcursul 2008 şi 2009 campania a fost dezvoltată şi extinsă.
74.960 de şoferi şi 87.790 consumatori de telefonie mobilă au fost informaţi cum să evite riscurile utilizării telefonului mobil prin utilizarea de sisteme „hands free" la volan, în urma acţiunilor de sampling din 2008, la intersecţiile principale din ţară.
Peste 1 milion de oameni au fost informaţi în 2009 prin intermediul campaniei desfăşurată în cele mai importante judeţe.
1.200 de manageri de companii cu flote auto mari au fost informaţi printr-o campanie de tip „direct mail" cu privire la importanţa introducerii în politicile auto pentru angajaţi, ca obligatorie, a utilizării dispozitivelor „hands free" la volan. Peste 1.000 de viitori şoferi din cele 30 de şcoli de şoferi au participat la prezentarea Safe Drive, susţinută în cadrul cursurilor de legislaţie privind traficul din oraşele menţionate, în 2009.

Ediţia din 2009 a campaniei „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini" a început în iunie şi este încă în desfăşurare, cu sprijinul important al Poliţiei Rutiere Române şi beneficiind de o atenţie sporită din partea şoferilor. Campania s-a desfăşurat şi în parteneriat cu Nokia, Asociaţia Instructorilor Auto din România şi Radio România Actualităţi.

„Anul acesta am dezvoltat un parteneriat strategic cu Poliţia Româna, maximizând impactul în rândul conducătorilor auto. Germanos militează pentru limitarea folosirii telefonului mobil la volan iar atunci cand este absolut necesar să vorbim, recomandăm utilizarea unui sistem tip «mâini libere » care denotă responsabilitate faţă de propria persoană, familie şi ceilalţi participanţi la trafic", a explicat Adelina Păsat, Marketing Manager la Germanos Telecom România.

Campania „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini" a avut un asemenea succes încât a fost luată ca exemplu în această toamnă de către un grup de companii, la iniţiativa Poliţiei Române, ceea ce a confirmat statutul de creator de tendinţe şi curente al companiei Germanos, parte a grupului telecom COSMOTE.

De altfel, Campania „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini" a companiei GERMANOS Telecom România a primit premiul „Golden Award for Excellence (Premiul de Aur pentru Excelenţă)", la categoria „Responsabilitate Socială şi dialog cu grupurile cointeresate" la PR Awards, pentru campania de Responsabilitate Corporativă. Proiectul a fost implementat cu sprijinul agenţiei V+O Communication.

„Mulţumim juriului pentru că a ales programul nostru, o iniţiativă menită să diminueze accidentele rutiere cauzate de uitilizarea telefonului mobil la volan. Acest premiu ne onorează şi ne stimulează să dezvoltăm proiectul „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini" la o scară mult mai mare pe parcursul anului 2010", a declarat Adelina Păsat, Marketing Manager la Germanos Telecom România.

×