x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O firmă din Israel ajută FBI să decripteze iPhone-ul teroristului din San Bernardino

O firmă din Israel ajută FBI să decripteze iPhone-ul teroristului din San Bernardino

23 Mar 2016   •   16:15
O firmă din Israel ajută FBI să decripteze iPhone-ul teroristului din San Bernardino

Firma israeliană Cellebrite ajută FBI în încercarea de decriptare a iPhone-ului folosit de unul dintre teroriştii implicaţi în atacul din San Bernardino, California, care face obiectul unui diferent în justiţie al instituţiei cu Apple, relatează Reuters.

Cellebrite este specializată în softuri folosite de autorităţile judiciare pentru recuperarea datelor din dispozitivele mobile.

Dacă Cellebrite va avea succes, atunci FBI nu va mai avea nevoie de ajutorul Apple, a relatat miercuri publicaţia israeliană Yedioth Ahronoth, citând surse din industrie.

Reprezentanţii Cellebrite au refuzat să comenteze.

Apple este implicată într-un proces cu Departamentul de Justiţie, în urma unui ordin judecătoresc care impune companiei să scrie un nou soft care să nu includă protejarea cu parolă a iPhone-ului utilizat de terorist.

Trăgătorul şi soţia sa au ucis în decembrie 14 oameni, în timpul unui atac comis în San Bernardino, California. Cei doi au fost ucişi în confruntarea cu poliţia.

Apple avea marţi termen în justiţie pentru judecarea cazului, dar un judecător federal a acceptat luni solicitarea guvernului american de amânare a audieri, după ce procuratura a prezentat o posibilă metodă de accesare a iPhone-ului.

Cellebrite este o subsidiară a companiei japoneze Sun Corp. Compania produce sisteme utilizate de poliţie, armată şi servicii de securitate pentru recuperarea datelor din dispozitele mobile, precum şi tehnologie necesară retailerilor de dispozitive mobile.

Sursa: news.ro

×