x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget OM-D E-M1, noul nume al bijuteriilor Olympus

OM-D E-M1, noul nume al bijuteriilor Olympus

de Alexandru Radescu    |    10 Sep 2013   •   19:21
OM-D E-M1, noul nume al bijuteriilor Olympus

Olympus nu se dezminte în zona de vârf a gamei sale foto, dezvăluind azi o adevărată bijuterie: OM-D E-M1. Noul mirrorless impresionează şi la design (cu o varietate a rotiţelor de funcţii, într-o dispunere ca de mecanism de ceas mecanic), dar şi prin performanţele foto. Iar portretul nu ar fi complet fără preţuri, care pornesc de la 7000 RON (TVA inclus) pentru body şi 10.000 RON (TVA inclus) pentru un kit cu obiectivul M.Zuiko Digital 12-40mm 1:2.8.

Producătorul consideră OM-D E-M1 drept “cea mai performantă cameră Micro Four Thirs produsă până în prezent”. Pentru E-M1 a fost dezvoltată funcţia de focalizare automată, Dual Fast AF, unul dintre cele mai rapide sisteme de focalizare automată din lume, disponibil atât pentru cadrele secvenţiale, cât şi pentru cadrele normale. Camera vine cu vizor electronic, nelipsind nici sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe care şi-a făcut debutul odată cu modelul OM-D E-M5 .

Camera detectează ce tip de obiectiv este utilizat şi comută automat pe tehnologia de autofocalizare cea mai potrivită - fie detectare de fază, fie prin contrast.

Noul senzor Live MOS este de 16MP iar procesorul de imagine, TruePic VII, alte elemente cheie în confruntarea pe care şi-o doreşte Olympus cu modelele DSLR. Nu lipseşte nici conectivitate Wi-Fi, pentru colaborarea cu un smartphone.

În loc de grafice şi cifre, Colour Creator permite ajustarea culorii cu ajutorul reglajelor din partea superioară a camerei. Se pot verifica în timp real rezultatele cu ajutorul vizorului electronic Live View.

Confecţionată din magneziu, carcasa e rezistentă la stropire, praf şi temperaturi scăzute (se garantează funcţionare normală până la -10 grade celsius).

După cum menţionam în partea de început a materialului, comutatoarele şi inelele sunt mari şi dispuse în aşa fel încât camera să stea confortabil în mână şi să fie uşor de utilizat. Spre exemplu, se poate regla diafragma şi timpul de

expunere utilizând două rozete situate în partea din spate a camerei şi apoi putem comuta funcţia rozetelor pentru reglarea sensibilităţii ISO şi a balansului de alb din aceeaşi mişcare a unei parghii. Pe de altă părte, dispunerea butonului on/off în partea stângă a camerei poate crea un anumit disconfort.

Olympus OM-D E-M1 va fi disponibilă comercial în România de la jumatatea lunii octombrie.

×