x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget OTE nu doreşte să cumpere acţiunile statului român la Romtelecom.

OTE nu doreşte să cumpere acţiunile statului român la Romtelecom.

de Alexandru Radescu    |    30 Mai 2011   •   09:59

Grecii de la OTE nu doresc sa cumpere pachetul de actiuni pe care statul roman il mai detine la Romtelecom, momentul fiind considerat inoportun, potrivit ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme.
"Scrisoare grupului elen OTE a sosit vineri, 27 mai", a afirmat azi Vreme, citat de Mediafax.

Pe 18 mai, o delegatie OTE-Deutsche Telekom a parasit sediul Ministerului Comunicatiilor fara sa declare ceva. In schimb, ministrul Vreme preciza atunci ca reprezentantii OTE-DT urma sa revina in curs de o saptamana.
"In cursul diminetii m-am intalnit cu reprezentantii OTE si Deutsche Telekom si am discutat despre piata telecom din Romania si situatia Romtelecom si Cosmote Romania pe aceasta piata. Partea elena nu a prezentat o oferta pentru cumpararea pachetului de actiuni la Romtelecom. A fost mai mult o intalnire de informare", a afirmat Vreme.
"Poate fi o propunere de cumparare, de fuziune (cu operatorulde telefonie mobila Cosmote - n.r.) sau listare a actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom pe piata de capital sau chiar de continuare a situatiei actuale', a spus atunci ministrul.
Vreme a anuntat, in noiembrie 2010, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social, si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele anului. Cu acea ocazie, ministrul a anuntat ca statul roman doreste sa obtina un miliard de euro pe actiunile Romtelecom. Este fix aceeasi suma estimata in 2006 de fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy pentru participatia de 46%.

Dinspre Atena, singurele informatii financiare au venit prin intermediul unor analisti greci care au calculat participatia statului roman la operator undeva in jurul sumei de 300 de milioane de euro.

material in curs de actualizare

×
Subiecte în articol: romtelecom mcsi ote valerian vreme