x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Parteneri virtuali pe telefonul mobil

Parteneri virtuali pe telefonul mobil

02 Mar 2005   •   00:00

Producatori de software din Hong Kong au dezvoltat un joc cu parteneri virtuali prin telefonia 3G. Dupa ce au creat-o pe Vivienne, pentru barbatii prea ocupati sau fara noroc in dragoste, programatorii s-au gandit si la parteneri virtuali pentru homosexuali si lesbiene.

ALEXANDRU RADESCU

JOC. In curand, va incepe competitia 3G pentru seductie virtuala
Incet-incet, tehnologia a ajuns sa ofere solutii pentru persoanele care, din diverse motive, nu si-au gasit perechea. Daca pana la un partener alcatuit din procesor si software va mai trece ceva timp, in schimb a aparut partenera virtuala. Se numeste Vivienne si este creatia companiei de software Artificial Life, cu sediul in Hong Kong. Creatorul jocului este Eberhard Schonenburg, profesor de inteligenta artificiala care a colaborat la diverse programe ale armatei germane. Vivienne este culta, poate purta conversatii despre cate in luna si in stele (numai in domeniul bancar, vocabularul ei cuprinde mii de termeni). Domnisoara virtuala practica fitness, ii place sa mearga la cinematograf si la restaurant si face chiar "botic" daca nu i se cumpara flori sau ciocolata. Multi asiatici au asteptat-o sa le intre in viata, la sfarsitul anului trecut, dar Vivienne a mai avut niste mici probleme "cosmetice" de rezolvat, pe langa slabiciunile retelei 3G. Din aceasta primavara va fi insa, disponibila. Si va ajunge si in Europa.

MAMA SOACRA. Daca abonatul acestui joc-serviciu (pentru telefonie 3G) reuseste sa o "vrajeasca" pe Vivienne (si va trebui sa cheltuiasca ceva bani), atunci va putea sa o duca si la altar, intr-o ceremonie virtuala, fireste. Dar jocul nu se termina aici! Intre timp mai apare un personaj: mama-soacra! Care, poate n-o sa va vina sa credeti, dar va suna in toiul noptii sa va dea cine stie ce indicatii pretioase. In ceea ce priveste "noaptea nuntii" sau momente intime, sa stiti ca, deocamdata, Vivienne este "programata" sa nu se dezbrace. Si nici macar "n-are voie" sa apeleze la body-piercing.

DISTRACTIA COSTA. Pentru a beneficia de prezenta lui Vivienne in viata lor, utilizatorii au de platit un abonament lunar de 6 dolari. La care se adauga banii (si nu sunt virtuali, intra in contul operatorului) pe care trebuie sa-i cheltuiti pentru a o impresiona pe partenera virtuala.

Si pentru ca cip-ul celularului nu poate totusi sa suporte toate "aventurile" jocului, profesorul Schonenburg a dezvoltat un sistem de "comunicare cu serverele care ruleaza programul".

Desi nu a ajuns inca pe piata, prezentarea care i-a fost facuta jocului a fost suficienta pentru a starni interesul a numeroase persoane, chiar si in randul "minoritatilor sexuale". Dupa cum se arata intr-un material International Herald Tribune, softistii de la Artificial Life lucreaza de zor si la dezvoltarea unor parteneri virtuali pentru homosexuali si lesbiene, disponibili prin telefonia 3G.

PROBLEME
Motivele principale pentru care Vivienne nu a fost disponibila pentru abonati au fost legate de slabiciunile retelei 3G. Multi utilizatori de 3G se plang de faptul ca bateriile telefoanelor specifice acestei retele se consuma prea repede, semnalul se pierde usor, mai ales in anumite conditii meteorologice. In plus, aceste celulare sunt in continuare scumpe si pentru utilizatorii din alte zari. In prezent, telefonia 3G detine 2% din piata, dar producatorii din domeniu spera ca in acest an sa se ajunga la 70 milioane de utilizatori, fata de 6,4 milioane, anul trecut.

×
Subiecte în articol: IT vivienne