x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentagonul oferă 40.000 de dolari oricui găseşte 10 baloane roşii

Pentagonul oferă 40.000 de dolari oricui găseşte 10 baloane roşii

01 Dec 2009   •   00:00
Pentagonul oferă 40.000 de dolari oricui găseşte 10 baloane roşii

Potrivit DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agenţia de cercetare a Pentagonului, premiul de 40.000 dolari se duce la prima persoană sau grup, care va găsi locaţiile celor 10 baloane roşii, amplasate la întâmplare, pe suprafaţa Statelor Unite continentale.



Potrivit Agenţiei, scopul concursului este de a afla mai multe despre comportamentul în reţele sociale, munca în echipă şi utilizarea tuturor resurselor. Peter Lee, organizator al concursului, om de ştiinţă şi unul dintre directorii DARPA, a declarat că se aşteaptă la diferite tactici pe care echipele le-ar putea aplica, la căutarea baloanelor.

Unele grupuri care s-au înscris, deja au anunţat dezvoltarea unor aplicaţii software pentru căutarea baloanelor, folosindu-se de camere video si tehnica de ultima generatie, alte echipe au preferat metode clasice de căutare şi există chiar şi posibilitatea ca unele grupuri să se folosească de difuzarea de informaţii false. Alte grupuri pot încerca să plătească pentru informaţii, a spus Lee, argumentând că în timpul unui experiment, agenţia a poziţionat un balon lângă sediul central, iar informaţiile cu privire la locaţie au apărut imediat la vânzare pe un blog.

Dr. Lee a declarat că agenţia va continua să organizeze o serie de concursuri, provocarea fiind de a promova ceea ce el a descris ca noi modalităţi de a găsi indivizi talentaţi şi grupuri creative. Concurenţii de oriunde din lume pot participa la acest concurs, iar înregistrarea va rămâne deschisă până începerea concursului, pe 5 decembrie. Informatii pentru inregistrare se gasesc pe SITE-ul competitiei.

×
Subiecte în articol: IT