x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Periculosul .ro

Periculosul .ro

de Alexandru Radescu    |    05 Iun 2008   •   00:00
Periculosul .ro

Potrivit unui raport al firmei de securitate informaţională McAfee, 6,8% din site-urile înregistrate pe domeniul “.ro” (România) au un po­ten­ţial periculos pentru vizitatori.

Potrivit unui raport al firmei de securitate informaţională McAfee, 6,8% din site-urile înregistrate pe domeniul “.ro” (România) au un po­ten­ţial periculos pentru vizitatori.

 
În clasamentul mondial al securităţii domeniilor (“Mapping the Mal Web Revisited”), ţara noastră se află pe locul 5, în timp ce anul trecut eram pe locul 4 în acest clasament.

Studiu McAfee a comparat şi clasat aceste domenii din punct de vedere al riscului ameninţărilor informatice identificate pe site-uri, printre care spyware, adware, viruşi informatici, spam, apariţia unui număr excesiv de pop-up-uri sau link-uri către alte pagini de Internet considerate riscante.

 
DOMINAŢIE ASIATICĂ. Pe primul loc în clasamentul celor mai riscante domenii, cu o proporţie de 19,2%, se află Hong Kong, cu extensia .hk, care a urcat în acest an 28 de locuri. În 2007, clasamentul McAfee era condus de o mică insulă din Pacificul de Sud, Tokelau, care numără 1.500 de locuitori. A doua clasată este China, peste 11% din site-urile cu extensia .cn fiind riscante. Site-urile realizate pe aceste domenii, cum ar fi “.hk” şi “.cn” nu trebuie să fie neapărat găzduite de servere din China sau Hong Kong, se mai precizează în raportul McAfee.

“Sfatul meu pentru cineva care caută pe net Prozac ieftin şi găseşte o adresă de farmacie online care se termină în «.cn» să nu acceseze acel site. Să caute mai departe”, a comentat Shane Keats, cercetător analist în cadrul McAfee Inc. şi coordonatorul acestui studiu.

La polul opus, cel mai sigur domeniu de internet este cel al Finlandei (.fi), cu 0,5% din site-uri considerate periculoase, urmat de domeniul .jp, al Japoniei.

×
Subiecte în articol: IT