x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piaţa foto în România ar putea creşte cu peste 5% în 2012

Piaţa foto în România ar putea creşte cu peste 5% în 2012

de Alexandru Radescu    |    05 Mar 2012   •   10:12
Piaţa foto în România ar putea creşte cu peste 5% în 2012

Romanii au cumparat anul trecut in jur de 250.000 de camere foto, ceea ar reprezenta o crestere de peste 10 procente fata de statistica din 2010, a declarat azi pentru Jurnalul National Petronius Secareanu, director Canon Romania, citand estimari preluate de la partenerii de pe piata locala. Pentru 2012 se estimeaza un plus aflat intre 5% si 10%, a precizat oficialul Canon Romania.

Canon a prezentat azi EOS 1D-X, si EOS 5D Mark III. Noul Mark III a fost anuntat oficial a sfarsitul saptamanii trecute, Romania fiind printre primele tari din Europa in care are loc o astfel de prezentare. Potrivit lui Secareanu, DSLR-urile au cunoscut anul trecut o crestere de peste 30% pe piata locala, ocupand in prezent o felie de 8% din totalul camerelor foto vandute in Romania. In ceea ce priveste pozitionarea Canon in Romania, compania japoneza detine 35% pe segmentul DSLR si 15% pe cel de compacte.

Canon EOS 5D Mark III vine cu un nou senzor full-frame de 22.3 MP, o fotografiere la 6 fps-uri, sistemul AF in 61 de puncte pentru viteza mai mare, flexibilitate si precizie precum si cu tehnologia de procesare DIGIC 5+ (cel mai nou procesor de imagine).

Gama ISO nativa este cuprinsa in intervalul 100-25.600. Inregistreaza video Full HD iar functia movie include un control manual al expunerii si o gama extinsa de optiuni pentru compresia video.

EOS 5D Mark III detine un nou buton Creative Photo, ce permite utilizatorului sa selecteze usor optiunea Picture Styles si sa captureze mai multe expuneri, oferind totodata acces direct la modul de inregistrare HDR. In modul de redare, apasarea butonului Creative Photo faciliteaza accesul la o noua functie comparativa, ce afiseaza simultan doua imagini, permitand fotografilor sa compare calitatea expunerii, in timpul fotografierii.

Canon EOS 1D-X va fi disponibil comercial in Romania din luna aprilie la un pret de 30.000 RON, in timp ce pretul estimatic pentru EOS 5D Mark III este de 3500 euro, disponibil tot din aprilie.

×