x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piaţa smartphone creşte cu 52% în Europa

Piaţa smartphone creşte cu 52% în Europa

de Alexandru Radescu    |    07 Sep 2010   •   00:00

Un raport al companiei de cercetare de piaţă GfK, prezentat în cadrul târgului de electronice şi electronicasnice IFA (Berlin), arată că piaţa europeană a telefoniei mobile a crescut cu 6% în primul semestru al anului. Un adevărat boom s-a înregistrat pe segmentul telefoanelor inteligente, de peste 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe pieţele în dezvoltare, plusul s-a datorat vânzărilor de telefoane cu funcţii de bază (voce, sms): 27% în Brazilia, Argentina, Chile, 19% în Asia de Sud-Est. De asemenea, cifrele raportului arată o creştere de 12% în India şi 11% China (inclusiv Taiwan şi Hong Kong).
Confirmările dinspre zona smartphone arată că acest tip de terminal a devenit un "standard" în mediul business. Nu mai puţin important, se evidenţiază cerere crescândă pentru aplicaţii mobile, precum şi la acces şi trafic în reţelele de socializare.
Un raport Canalys pentru al doilea trimestru al anului arăta o creştere globală de 64% pe segmentul smartphone, comparativ cu perioada similară din 2009, toţi marii producători prezentând plusuri pe numărul de unităţi livrate.

IFA 2010, cel mai vechi târg tehnologic al Europei, se desfăşoară în perioada 3-8 septembrie şi este găzduit de capitala Germaniei.

×
Subiecte în articol: IT