x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piaţa software ERP, tot în scădere

Piaţa software ERP, tot în scădere

04 Oct 2010   •   00:00

Piaţa românească a soluţiilor de planificare a resurselor companiilor (Enterprise Resource Planning ) va scădea cu 4% în 2010, pentru al doilea an consecutiv, ajungând la mai puţin de 100 milioane de euro, în lipsa demarării unor proiecte de anvergură în ultimul trimestru.



Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare şi analiză Pierre Audoin Consultants, odată cu depăşirea şocului psihologic al trecerii de la un "boom" economic la recesiune severă, s-a observat o "dezmorţire" a cererii pentru soluţii ERP, precum şi o mai bună relaţionare cu clienţii şi furnizorii.

Totuşi, din cauza presiunii pe preţuri, o uşoară creştere în volum este insuficientă pentru a compensa scăderea în venituri, potrivit PAC. Anul trecut, piaţa soluţiilor ERP din România a coborât cu aproximativ 17% faţă de 2008.

"În 2009, datorită gravităţii crizei financiare şi economice, furnizorii de soluţii ERP s-au concentrat pe minimizarea preţurilor, uneori chiar sub nivelurile acceptabile şi bugetate de către potenţialii clienţi", a declarat, într-un comunicat, Eugen Schwab-Chesaru, manging director PAC pentru Europa de Est.

În studiu, PAC estimează că revenirea pe creştere a volumului de afaceri pe piaţa ERP din România va avea loc în 2011, iar analizele companiei arată că o depăşire a anului 2008, din punctul de vedere al veniturilor generate din software şi servicii ERP, se prefigurează pentru anul 2013.

Anul trecut, cei mai importanţi jucători de pe piaţa românească a soluţiilor ERP au fost SAP şi Oracle cu 9,5%, respectiv 7,1%, din totalul estimat de PAC pentru licenţe şi mentenanţă soft, TotalSoft a ocupat poziţia a treia cu soluţia Charisma, fiind urmată de Siveco cu Applications, fiecare cu o cotă mai mică de 5%.

×
Subiecte în articol: IT