x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Platforma MeeGo, înlocuită de Tizen

Platforma MeeGo, înlocuită de Tizen

de Alexandru Radescu    |    28 Sep 2011   •   13:58

Anuntata in februarie 2010, platforma open source MeeGo a aparut in urma colaborarii dintre Intel si Nokia. Cele doua companii anuntau atunci o platforma software bazata pe Linux, care sa ruleze pe numeroase arhitecturi hardware, incluzand netbook-uri, tablet PC-uri, smartphone, sisteme de tip connected TV si in-vehicle infotainment.

Din pacate, “palmaresul' sau este unul foarte sarac. Problemele prin care a trecut Nokia, parteneriatul ulterior cu Microsoft, sunt factori care au condus platforma software catre un sfarsit de drum. MeeGo va face loc SO “Tizen', sprijinit de Intel si Samsung, dar gazduit in continuare de Linux Foundation si Limo Foundation (Linux Mobile).

Dupa cum scrie pcworld.com, Tizen va fi un SO bazat mai mult aplicatii cloud, HTML 5 urmand sa detina un rol cheie in dezvoltarea sa.

Se spera ca o prima versiune a noului sistem de operare sa fie lansata la inceputul anului viitor. Pe de alta parte, dupa cum scrie gsmarena.com, Nokia promite sa asigure up-date pentru versiunea MeeGo disponibila pentru N9, citand blogul companiei finlandeze.

Nokia N9, asteptat in Romania din luna noiembrie, va fi disponibil la liber la preturi de 480 si 560 de euro, in functie de capacitate interna de stocare, dar si de fiecare piata in parte.

×
Subiecte în articol: linux intel samsung nokia n9 so tizen so meego