x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plăţile online cu cardul cresc cu 11% şi ajung la 121 milioane euro

Plăţile online cu cardul cresc cu 11% şi ajung la 121 milioane euro

de Alexandru Radescu    |    10 Oct 2011   •   10:01

In primele 9 luni ale anului, comertul electronic cu plata online a inregistrat un volum de 121,4 milioane euro, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Romcard.

Conform statisticilor Romcard, segmentele magazinelor online care comercializeaza carti si cadouri au crescut cu 75%, 76% si respectiv 64% iar cresteri semnificative s-au

inregistrat, de asemenea, si pe alte categorii de produse, precum jucarii (56%) sau confectii (24%), valoarea cosului mediu crescand, de asemenea, cu 21% si atingand valoarea de 69 euro.

"Desi 2011 este un an marcat de instabilitate economica, industria comertului electronic si-a pastrat ritmul de crestere de doua cifre si ramane in continuare o piata in plina dezvoltare', declara Daniel Nicolescu, CEO ePayment, companie membra PayU Grup.

Epayment a procesat 89% din volumul platilor online, respectiv 106,7 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de perioada similara a anului 2010.

Pentru finalul anului, atat Romcard, cat si ePayment confirma asteptarile de la mijlocul anului, potrivit carora, piata comertului electronic cu plata online va depasi valoarea de 160 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: epayment romcard plati online cu cardul