x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Portabilitatea numerelor, extinsă şi dezvoltată cu servicii UTI

Portabilitatea numerelor, extinsă şi dezvoltată cu servicii UTI

25 Aug 2010   •   00:00

UTI Systems va furniza Autorităţii de Reglementare servicii de programare de 950.212 lei pentru portabilitatea numerelor.

"Sistemul informatic iniţial ce permite utilizarea bazei de date centralizate pentru asigurarea portabilităţii numerelor a fost creat de UTI Systems şi va fi extins şi dezvoltat de aceeaşi companie, astfel încât acesta să fie funcţional pe o arhitectură hardware extinsă şi să elimine deficienţele semnalate de furnizori în exploatarea acestuia", se arată într-un răspuns ANCOM remis la solicitarea Mediafax.

UTI Systems a fost singurul ofertant, iar contractul a fost atribuit în iulie.

Portabilitatea numerelor a fost introdusă în octombrie 2008 şi permite utilizatorilor de servicii de telefonie să păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul. Portarea se face doar în cadrul aceleaşi categorii (fix-fix, mobil-mobil).
Baza de date necesară portabilităţii numerelor a fost realizată de UTI Systems, Porthus Belgia şi Microsoft România. Contractul a fost câştigat în 2007, în urma unei licitaţii internaţionale, valoarea acestuia depăşind 580.000 de euro (fără TVA).
Potrivit ANCOM, în intervalul octombrie 2008-decembrie 2009, un număr de 201.104 de utilizatori de telefonie mobilă şi fixă au trecut la alt operator, fără schimbarea numărului de telefon, reprezentând sub 0,1% din totalul clienţilor companiilor de profil.
La începutul acestui an, ANCOM a atribuit Digitronix Technology contractul privind extinderea bazei de date centralizate pentru portabilitatea numerelor de telefon, valoarea contractului ridicându-se la 612.157 lei (TVA inclusă).

×
Subiecte în articol: IT