x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Premieră mondială în Australia. Au fost instalate camere de detecție a utilizării telefoanelor mobile la volan

Premieră mondială în Australia. Au fost instalate camere de detecție a utilizării telefoanelor mobile la volan

02 Dec 2019   •   12:18
Premieră mondială în Australia. Au fost instalate camere de detecție a utilizării telefoanelor mobile la volan

Camere cu funcţie de detecţie a telefoanelor mobile utilizate în mod ilegal la volan, o tehnologie folosită în premieră la nivel mondial, au fost lansate în statul australian Noul Wales de Sud.
Noul Wales de Sud a activat un sistem de detecţie, bazat pe camere de înaltă definiţie, conceput pentru captarea imaginilor din interiorul autovehiculelor în vederea depistării şoferilor care utilizează în mod ilegal telefoane mobile în timp ce conduc.

''Aceste camere vor viza utilizarea ilegală a telefonului mobil, oriunde şi oricând", a anunţat luni Guvernul statului Noul Wales de Sud.

Un program pilot a fost testat de Guvern din ianuarie până în iunie pe teritoriul statului, cel mai populat din Australia. În urma acestuia, s-a constatat că atât camerele fixe cât şi cele mobile funcţionează în mod fiabil în condiţii reale. În timpul programului pilot, camerele au detectat peste 100.000 de şoferi care au folosit în mod ilegal telefoanele în timp ce conduceau.
Sistemul operează atât ziua cât şi noaptea şi în orice condiţii meteorologice.

În primele trei luni, vor fi trimise avertizări scrise, apoi vor fi aplicate amenzi începând de la 344 de dolari australieni (226 dolari americani).

Şoferii au dreptul să utilizeze legal suporturi pentru telefonul mobil şi să iniţieze sau să primească apeluri telefonice prin sistem bluetooth.

Cel puţin 45 de camere portabile vor fi instalate pe teritoriul Noul Wales de Sud, inclusiv în capitala statului, Sydney.

Începând din 2012 au avut loc 182 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de autovehicule care au utilizat telefoane mobile ţinute în mâini. În urma acestor evenimente au rezultat 13 decese şi 243 de răniţi, conform datelor prezentate la 28 noiembrie de autorităţile guvernamentale din Noul Wales de Sud.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: camere detectie telefoane mobile