x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Preţul Google pentru Motorola Mobility: 12,5 miliarde dolari

Preţul Google pentru Motorola Mobility: 12,5 miliarde dolari

de Alexandru Radescu    |    15 Aug 2011   •   12:46

La cateva zile dupa ce directorul executiv Motorola Mobility anunta interesul companiei pentru sistemul de operare Windows Phone, oficialii Google arunca 'bomba' pe piata: 12,5 miliarde dolari pentru achizitionarea companiei care lansa in 1996 primul mobil cu clapeta (StarTAC).

Intelegerea a fost semnata de board-urile celor doua companii

In februarie 2010, dupa anuntul oficial privind separarea diviziilor (Motorola Mobility si Motorola Solutions), actiunile grupului au crescut cu 2,3%. Aceasta decizie a survenit unei lungi perioade de speculatii si zvonuri legate de masurile care vor fi luate de management pentru restructurarea companiei. Mobility cuprinde business-ul legat de telefoane mobile si set-top box, in timp ce Solutions se ocupa de echipamente de retea si sisteme radio.

Colaborarea Motorola-Google, in ceea ce priveste sistemul de operare pentru smartphones a insemnat practic relansarea companiei in lumea telecom. Dupa succesul urias cu seria RAZR, Motorola a fost incapabila sa mai ramana in top. Cu Droid, bazat pe Android, Motorola a recastigat parte importanta din piata americana. De asemenea, Motorola s-a aruncat si in batalia pentru piata tablet PC, cu modelul Xoom bazat tot pe sistemul open source Android.

Motorola Mobility a anuntat pierderi de 56 de milioane de dolari in al doilea trimestru al anului. In acest trimestru, compania a livrat 11 milioane de terminale, intre care 4,4 milioane de smartphone-uri sI 440.000 de tablete Xoom, potrivit chicagotribune.com.

×
Subiecte în articol: google so android motorola mobility startac