x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Profetul" nu mai are voie pe Internet

"Profetul" nu mai are voie pe Internet

06 Oct 2004   •   00:00

Un barbat care incerca sa introduca Pamantul in Federatia Unita a Planetelor a fost arestat pentru ca a postat pe Internet mesaje antisemite. Pentru a-i aproba eliberarea conditionata, judecatorul i-a interzis sa mai acceseze Internetul.

CRISTIAN IONITA

Reinhard Mueller se prezinta "Reni Sentana Ries, Consilier al Marii Lumi, Leu al lui Iuda si aparator al Profetei arabe Uthrania Seila". Barbatul are 61 de ani, locuieste in Edmonton, pretinde ca are legaturi extrem de stranse cu extraterestrii si face eforturi diplomatice intense pentru ca Terra sa fie acceptata in Federatia Unita a planetelor, relateaza The Inquirer.

PRINS. Pentru a-si face cunoscute lumii intregi "inteleptele" invataturi, Mueller a creat un site web. Numai ca a atras atentia autoritatilor postand cateva mesaje suspecte ca indeamna la ura rasiala impotriva evreilor. Prin urmare, politistii i-au batut la usa pentru a-i pune cateva intrebari despre vederile sale extremiste si a-i cerceta computerul. Pana la urma, "Profetul extraterestrilor" a fost arestat, iar hard discul computerului sau a fost sechestrat de expertii politiei drept proba in proces.

Acestia spun ca au descoperit cateva scrieri ale "Marelui Profet" care nu se potrivesc deloc cu "intelepciunea conventionala a Star Trek", ci par "cam ilegale". Ajuns in fata instantei, Mueller a respins acuzatiile ce i se aduc si a cerut eliberarea conditionata. Judecatorul a acceptat sa-l judece in libertate, dar i-a interzis sa mai acceseze Internetul. In caz ca ar fi prins cu degetul pe "www", profetul s-ar intoarce din nou la inchisoare pentru incalcarea eliberarii conditionate. La auzul conditiei, Mueller a ridicat urmatoarea obiectie: "Accesul la Internet este un drept al tuturor cetatenilor acestei planete" si a adaugat ca are nevoie sa acceseze Internetul pentru a cauta informatii si a-si pregati apararea in proces. Judecatorul a replicat ca inculpatul are la dispozitie si alte cai legale pentru a cauta informatii. Mueller argumenteaza in apararea sa ca nu a existat nici o problema cu site-ul sau inainte ca el sa ceara renuntarea la sistemul monetar. In caz ca nu va fi implementata noua ordine economica mondiala, Mueller a amenintat ca va cere comandantilor Flotei Stelare sa-i judece pe sefii de state ai acestei lumi.

×
Subiecte în articol: IT