x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiecţii inteligente

Proiecţii inteligente

de Alexandru Radescu    |    11 Apr 2008   •   00:00
Proiecţii inteligente

Influenţată de scăderea pre­ţu­rilor cu pînă la 25% precum şi de marile evenimente sportive ale anului, piaţa ro­mânească a videoproiectoa­relor creşte în 2008 cu 50%.

Influenţată de scăderea pre­ţu­rilor cu pînă la 25% precum şi de marile evenimente sportive ale anului, piaţa ro­mânească a videoproiectoa­relor creşte în 2008 cu 50%.

 

Alături de televizoare LCD şi plasme, videoproiectoarele sunt produsele electronice avantajate pe piaţă de cele două mari evenimente sportive care se apropie.

“Estimăm o creştere cu 50% a pieţei de videoproiectoare (cantitativ – 30.000 de unităţi) datorită dezvoltării segmentului home, urmîndu-se trendul internaţional, dar şi oportunităţilor pe care le aduc evenimentele sportive ale anului: Campionatul European de Fotbal şi Olimpiada”, ne-a declaratBoby Durbac, marketing manager BenQ pentru România. Dacă pentru Toshiba, cel mai bine vîndut model, rămîne reprezentantul segmentului SVGA, respectiv TDP S8, pentru BenQ, modelul de succes, în primul trimestru al anului, a fost MP511.

 

IEFTINIRI. Jucătorii de pe piaţă consideră că 2007 a fost unul foarte important din punct de vedere al preţurilor pe acest segment de produse.

“Mai multe companii au reuşit să atingă bariera psihologică de 1999 lei. În acest an, cu siguranţă preţul cîştigător va fi 1.499 lei, chiar sub el, consideră reprezentantul BenQ. De aceeaşi părere sînt şi distribuitorii

“În ultimii 2 ani s-au înregistrat scăderi de preţuri de la tri­mestru la trimestru, ajungînd ca pe un an scăderea de preţ să fie în medie de aproximativ 15%-25%, iar la modelele de volum (cele care se vînd în număr mare), sînt chiar scăderi de pînă la 30%”, spune Sorin Baldin – Product Manager SCOP Computers.

 

TEHNIC. Cele mai importante elemente de luat în considerare în momentul achiziţionării unui videoproiector sunt luminozitatea, contrastul, diagonala mare a ima­ginii, durata de viaţă a lămpii. De asemenea, nu trebuie trecute cu vederea “funcţiile speciale”: conectare wireless sau LAN, port USB, funţii de securitate. Util de ştiut şi faptul că pe site-urile unor producători găsiţi secţiune unde puteţi calcula diagonala imaginii obţinute în funcţie de distanţa de la care se proiectează, selectând produsul dorit.

 

alex.radescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: IT