x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Radu Georgescu vinde ePayment gigantului media Naspers

Radu Georgescu vinde ePayment gigantului media Naspers

de Alexandru Radescu    |    12 Oct 2010   •   00:00

Un pachet majoritar de acţiuni al companiei Gecad ePayment International a fost achiziţionat de grupul Allegro, parte a companiei media internaţionale Naspers Ltd, fondată în Africa de Sud (1915).

Allegro a devenit acţionar majoritar la Gecad ePayment cu o participaţie de 83%. Orbitview continuă să deţină 17% din companie, iar Radu Georgescu rămâne în Consiliul Director al Gecad ePayment. Tranzacţia a fost finalizată în august 2010, valoarea acesteia fiind confidenţială. Daniel Nicolescu va ocupa noua funcţie de CEO la Gecad ePayment. Polonezii de la Allegro sunt prezenţi în România prin site-ul de licitaţii online Aukro.ro, rebranduit în tizo.ro

În primele şase luni din 2010 s-au procesat 1.195.000 de tranzacţii online cu cardul, un număr de două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Romcard. În sistemul ePayment au fost procesate 1.137.000 de tranzacţii, la o valoare de 65,5 milioane de euro.

Gecad ePayment este integrator de soluţii pentru comerţ electronic, lider pe piaţa românească de sisteme de plăţi online. Compania dezvoltă şi deţine în prezent trei soluţii proprietare: ePayment, Avangate şi ARMS. ePayment este dedicat exclusiv pieţei interne, tuturor persoanelor juridice care au o afacere comercială online; Avangate şi ARMS se adresează atât pieţei interne, cât şi celei internaţionale de distribuţie electronică de software.

În 2003, Microsoft a cumpărat antivirus românesc, RAV-ul de la Gecad. Compania lui Radu Georgescu s-a lansat apoi în alte proiecte IT, iar o echipă românească a plecat la Bill Gates ca să continue dezvoltarea RAV-ului într-un produs de securitate complex.

×
Subiecte în articol: IT