x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget RAPORT/De la pierdere virtuală la pierdere fizică

RAPORT/De la pierdere virtuală la pierdere fizică

de Cristian Ionescu    |    26 Feb 2009   •   00:00

Conform ultimelor cifre, 2008 a fost o piaţă de 300 de milioane de pc-uri şi peste 180 de milioane de laptop-uri şi PDA-uri.



5% din aceste dispozitive, având date sau informaţii private, au fost raportate furate sau pierdute.  De asemenea, tot anul trecut, peste 160 de milioane de fişiere au fost pierdute sau raportate furate la nivel mondial, cu informaţii despre sute de mii de persoane (inclusiv pacienţi de la diverse spitale, clinici). Topul dispozitivelor pierdute este alcătuit din laptop-uri, pe primul loc, PDA-uri pe locul secund şi PC-uri pe locul trei.  Producătorul de soluţii de securitate McAfee a prezentat recent un studiu, în care se estimează că pagubele produse de furtul sau pierderea datelor se ridică la o mie de miliarde de dolari pentru 2008. Un alt studiu, realizat de Computer Troubleshooters România, a dorit să evidenţieze modul în care companiile preferă să salveze datele confindeţiale. Opţiunile sunt  stocarea tuturor datelor pe CD-uri sau DVD-uri şI apelarea la o firmă de service IT pentru o soluţie de hard disk extern, de reţea sau de tip server. Conform raportului,  companiile folosesc hardul extern (EHD) pentru stocarea datelor în proporţie de 35% , în timp ce 21 % vor instala soluţii pentru reţea, ce se bazează pe un hard-disk extern. 14%  dintre companiile respondente vor instala un server pentru care este necesară întreţinerea şi doar 22 % salvează informaţii pe DVD-uri (respectiv CD-uri), în timp ce 7 % vor cumpăra computere  ieftine.

În ceea ce priveşte segmentarea pe dimensiunea companiilor, 37,5 % dintre marile corporaţii optează pentru stocarea informaţiilor pe DVD-uri/CD-uri. Un procent de 25 % este deţinut de corporaţiile care vor recurge la achiziţionarea unor hard-diskuri externe, iar 10% îşi vor instala soluţii pentru reţea care se bazează pe un hard-disk extern. Restul de 12,5 % vor opta pentru un server. Firmele mari, în proporţie de peste 55%, optează pentru stocarea datelor pe DVD-uri /CD-uri. Restul de 45% se împart între cei care vor apela la hard-diskurile externe, la instalarea de soluţii pentru reţele ce se bazează pe hard-disk-urile externe, dar şi la achiziţionarea de computere ieftine. Proprietarii de companii vor cumpăra, în proporţie de 66.6 %, un hard-disk extern pentru stocarea de date, iar 33,3 % vor opta pentru o firmă specializată de servicii IT. La sectorul în care se includ directorii generali şi vicepreşedinţii de companie, observăm că procentul total de 100 % se împarte astfel: 33,4 % tind spre instalarea de soluţii pentru reţea ce se bazează pe un hard-disk extern, iar 33,3 % vor opta atât pentru achiziţionarea unui hard-disk extern, cât şi pentru stocarea datelor pe un DVD/CD.

×
Subiecte în articol: IT extern