x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Raportorul PE pentru ACTA: "legile negociate în secret sunt, în general, legi rele"

Raportorul PE pentru ACTA: "legile negociate în secret sunt, în general, legi rele"

02 Iul 2012   •   15:19

Eurodeputatul britanic David Martin, raportorul PE pentru ACTA, le-a cerut deputatilor europeni sa respinga Acordul pentru combaterea contrafacerii, care va fi suspus la vot pe 4 iulie, potrivit site-ului Parlamentului European, citat de Mediafax.

David Martin, din cadrul Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor, le-a cerut deputatilor europeni sa respinga acordul, argumentand intr-un interviu acordat site-ului institutiei ca Parlamentul European (PE) va apara intotdeauna libertatile civile.

"Nimeni nu a fost impotriva ideii de aparare a proprietatii intelectuale. Dezbaterea s-a concentrat asupra intrbarii daca «este ACTA instrumentul potrivit pentru acest lucru?» Concluzia clara a votului a fost ca nu", a explicat oficialul referitor la faptul ca toate cele cinci comisii implicate in luarea deciziei privind adoptarea controversatului acord ACTA.

Intrebat cum crede el ca este necesar sa fie conceput si adoptat un nou tratat international in vederea protejarii proprietatii intelectuale, eurodeputatul britanic a raspuns ca acesta "trebuie sa fie cat mai deschis posibil", adaugand ca "legile negociate in secret sunt, in general, legi rele".

"Comisia Europeana (CE) trebuie sa informeze Parlamentul in cadrul fiecarei runde de negocieri si sa asculte ce spunem despre fiecare subiect in parte (...). Daca am fi fost implicati mai devreme, poate s-ar fi ajuns la doua acorduri separate: unul pentru bunurile fizice si altul pentru bunurile virtuale. Cel pentru bunurile fizice ar fi trecut prin Parlamentul European fara niciun comentariu. Nimeni nu accepta medicamente sau genti Gucci false in UE. Dar libertatea Internetului este o chestiune mai sensibila", apreciaza oficialul.

×