x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Războiul germano-britanic se înteţeşte pe piaţa telecom din Grecia

Războiul germano-britanic se înteţeşte pe piaţa telecom din Grecia

20 Feb 2014   •   14:50
Războiul germano-britanic se înteţeşte pe piaţa telecom din Grecia

Operatorul britanic de telefonie Vodafone Group negociază majorarea participaţiei deţinute la Hellas Online SA, furnizor de servicii de Internet în Grecia, au declarat azi pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În prezent, Vodafone deţine 18,5% din Hellas, în timp ce participaţia majoritară este deţinută de Intracom Holdings SA, conform datelor Bloomberg. Negocierile, care sunt în stadiu preliminar, ar putea eşua, susţine una din surse. Aggeliki Boura, purtător de cuvânt al diviziei elene a Vodafone, a refuzat să comenteze informaţia. Intracom este prezentă şi pe piaţa din România.

În trimestrul patru din 2013, veniturile din servicii ale Vodafone la divizia din Grecia au scăzut cu 13,4%, din cauza declinului economiei şi al concurenţei preţurilor. Recent, Vodafone a anunţat că intenţionează să urgenteze dezvoltarea tehnologiei 4G în Grecia, în cadrul strategiei sale de a utiliza sumele rezultate de pe urma vânzării participaţiei la Verizon pentru modernizarea reţelelor din Europa. Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din Grecia, după Cosmote, o divizie a Deutsche Telekom.

În încercarea de a contesta poziţia de lider pe care Cosmote o are în Grecia, anul trecut, Vodafone a încercat (fără succes) să fuzioneze cu Wind Hellas, al treilea operator de telefonie mobilă. În 2013, cele două firme au semnat un acord de împărţire a reţelelor pentru a-şi reduce costurile. În ultimii ani, operatorii de telefonie mobilă din Grecia s-au confruntat cu o scădere a veniturilor pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de Guvern, a competiţiei crescute şi a presiunii organismelor de reglementare pentru scăderea preţurilor, informează Agerpres.

Luna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că Vodafone discută achiziţionarea Grupo Corporativo ONO, deoarece operatorul spaniol de cablu se pregăteşte pentru o ofertă publică iniţială (IPO). ONO ar putea fi evaluat la aproximativ 6,4 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari) într-o ofertă publică iniţială, inclusiv datoria companiei, adică de 8,5 ori valoarea profitului operaţional înregistrat în 2012, susţine analistul Francisco Salvador, de la compania spaniolă FGA/MG Valores. 

 

 

×