x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget România, în topul fraudelor cu tonuri de apel

România, în topul fraudelor cu tonuri de apel

de Alexandru Radescu    |    17 Noi 2009   •   00:00

România are cele mai multe site-uri frauduloase, din UE, în comerţul cu tonuri de apel: 21.



Conform unui raport al Comisiei Europene, ţara noastră împarte această poziţionare în clasament cu Ungaria si Austria.

 Între problemele depistate se numără: preţuri neclare, informaţii comerciale incomplete şi publicitate înşelătoare, în special pentru tonuri de apel «gratuite», atunci când, în realitate, consumatorul este obligat să plătească un abonament.

Începând cu luna iunie 2008, când au avut loc primele verificări, 301 site-uri internet au fost anchetate de către autorităţile naţionale însărcinate cu aplicarea legislaţiei, vizând încălcări grave ale legislaţiei UE în materie de protecţie a consumatorilor. 70% din cazurile anchetate au fost soluţionate la ora actuală. 52% (159 site-uri internet) au fost corectate iar 17% (54 de site-uri internet) au fost închise.

Mai mult de jumătate dintre aceste site-uri internet erau destinate în mod specific copiilor folosind personaje de desene animate sau personaje celebre din domeniul televiziunii.

În Italia, mai multe societăţi la care s-au constatat încălcări ale legii în contextul acestor operaţiuni, au primit amenzi de aproximativ 2 milioane de euro. Societăţile în cauză sunt: Telecom Italia, Vodafone, Wind, Dada, Zed, H3G, Fox Mobile şi Tutto gratis. În Italia se vând aproximativ 300 000 de milioane de tonuri de apel pentru telefoane mobile pe an.


×