x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget România, localizată “profesionist” pe hărţile Google

România, localizată “profesionist” pe hărţile Google

de Alexandru Radescu    |    16 Apr 2010   •   00:00
România, localizată “profesionist” pe hărţile Google

Google a lansat azi Maps România, disponibil la adresa maps.google.ro pentru utilizatorii locali şi pentru companii.

Noul serviciu Google Maps, cu hărţi detaliate, oferă posibilitatea utilizatorilor să acceseze hărţi online, să caute companii, să plaseze anunţuri gratuite prin intermediul Google Maps Local Business Centre, să îşi creeze hărţi proprii şi să caute diferite locaţii, chiar în deplasare.

„România poate deveni o destinaţie foarte populară pentru vacanţe, însă infrastructura corectă este o necesitate. Iar hărţile accesibile pe Internet ce pot fi folosite de utilizatorii noştri din toată lumea pentru planurile lor de vacanţă, sunt parte a infrastructurii secolului 21", a declarat Jaroslav Bengl, manager de produs pentru hărţi de la Google Zurich

Google Maps este o sursă practică pentru utilizatori de a obţine informaţii, dacă aceştia au nevoie să găsească o rută optimă (Indicaţii de orientare) sau o listă de restaurante în imediata apropiere unde ar dori să servească masa (Căutare locală, exemplu Restaurant, Bucureşti). Dacă utilizatorii sunt interesaţi să găsească mai multe informaţii despre localitatea pe care o caută (pentru o călătorie sau o locaţie nouă pentru întâlniri de afaceri), aceştia se pot folosi de informaţiile suplimentare oferite în mapplet-uri sub formă de fotografii Panoramio, feed-uri în timp real oferite de webcam-uri sau din articole Wikipedia.

Aplicaţia Google Maps pentru telefonul mobil poate fi descărcată gratuit de la http://m.google.ro/maps/.

Cu Google Map Maker, orice utilizator poate localiza, desena, eticheta şi adăuga atribute hărţii locale, cum ar fi străzi, parcuri sau râuri, utilizatorii locali transformându-se în „cartografi": www.google.com/mapmaker

De asemenea, Google furnizează şi aplicaţia API pentru Google Maps pentru a veni în ajutorul programatorilor, administratorilor de sistem şi designerilor. Aceasta ajută la încorporarea funcţionalităţii Google Maps pe propriile website-uri şi la dezvoltarea de noi servicii bazate pe informaţiile locale.

×
Subiecte în articol: redactie