x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung NX1000 - Foto-trăsnăi

Samsung NX1000 - Foto-trăsnăi

de Alexandru Radescu    |    08 Feb 2013   •   21:34
Samsung NX1000 -  Foto-trăsnăi

Un scriitor francez dintr-o epocă nu foarte îndepărtată ne spunea că nu contează ce ai, ci ceea ce faci cu ce ţi s-a dat. În cazul de faţă, mi s-a dat un mirrorless Samsung. Nu e o “specie” de Galaxy, ci o cameră foto cu obiective interschimbabile. Una dintre cele mai mici în categoria sa (114 x 63 x 37 mm, 230 de grame), beneficiind însă de un senzor 20,3MP (APS-C CMOS, 23.4 x 15.6mm), obiectiv de kit 20-50mm f/3.5-5.6, ecran de 3 inci (7,6cm), fără vizor optic iar fişierele video, în rezoluţie maximă sunt 1080p@30 cadre pe secundă. Hai să ne oprim, pe moment, cu înşiruirea asta de detalii tehnice (importante şI performante, fără îndoială).

Vorbeam totuşi despre ceea faci cu ce ţi s-a dat. Ei bine, poţi să faci o mulţime de trăsnăi! Şi asta graţie funcţiilor Magic Frame/Smart Filter. Cu Magic Frame poţi să-ţi încadrezi prietenii în o mulţime de cadre/ipostaze prestabilite, de la prima pagină a unei publicaţii sau un afiş stradal, până la carte poştală, etichetă de disc vinil sau ramă de televizor. Efecte (pozitive) garantate! În ceea ce priveşte filtrele, cele care “transformă” imaginea digitală într-o fotografie de pe vremea...străbunicilor sau într-o înşiruire de cadre de film zgâriat, au primit toate aplauzele.

De asemenea, şI funcţia panoramică a impresionat, nu doar prin ceea ce obţii în final, ci şI prin uşurinţa în manevrarea aparatului pentru a obţine fotografia la 180 de grade.

NX1000 este dotat Wi-Fi, pentru uşurinţa în “comunicarea” cu un smartphone în deja obligatoriul suport social network. Am întâlnit şi modele mai sofisticate în utilizarea funcţiei wi-fi, dar şi aici mai e loc de simplificare.

Revenind la caseta tehnică, modelul permite o fotografiere în rafală până la 8fps. A fost de mare ajutor la un foc de artificii (valoarea ISO se întinde pe o plajă 100 – 12800).
Samsung NX1000 poate fi achiziţionat la preţ de 2400 lei.

×
Subiecte în articol: samsung