x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung renunţă la ambajele din plastic

Samsung renunţă la ambajele din plastic

28 Ian 2019   •   14:58
Samsung renunţă la ambajele din plastic

Samsung se alătură companiilor internaţionale care s-au angajat să micşoreze cantitatea de plastic folosită, potrivit CNN.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a anunţat că renunţă la ambalajele sale clasice, de plastic, folosite pentru a proteja dispozitivele electronice pe care le produce.

Începând cu prima jumătate a anului, telefoanele Samsung, tabletele sau televizoarele vor fi înfăşurate în hârtie şi, în general, în materiale reciclabile, se arată într-un comunicat emis de companie, duminică.  De asemenea, compania va schimba designul încărcătorului, înlocuind exteriorul lucios cu un material mat, pentru a renunţa la protecţia din plastic.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că plasticul de unică folosinţă folosit de Samsung va fi redus “treptat”, adăugând că nu au impus un termen limită pentru renunţarea completă la plastic.

În prezent, ne confruntăm cu un număr imens de deşeuri din plastic. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că plasticul va depăşi numărul de peşti din oceane până în 2050. În acest context, tot mai multe companii încearcă să micşoreze cantitatea de plastic pe care o folosesc.

×
Subiecte în articol: plastic samsung