x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Securitate - Virusii sar din celular in computer

Securitate - Virusii sar din celular in computer

de Alexandru Radescu    |    27 Sep 2005   •   00:00

Expertii in securitate informatica de la laboratoarele Trend Micro au descoperit primul virus de telefoane mobile capabil sa infecteze si un computer.

Aparut in vara anului trecut, virusul pentru telefonia mobila a fost vazut de multa lume drept o aparitie "exotica" in lumea securitatii informatice. Intre timp au aparut zeci de modele de viermi sau troieni, toate aceste malware afectand telefoane mobile cu sistem de operare Symbian. Ultimul pe lista face "legatura" intre celular si calculator.

"DESTEPT". "Cardtrp" este virus de Symbian (sistem de operare pentru telefonia mobila), care se transmite de la un terminal la altul prin intermediul tehnologiei bluetooth, dar si prin MMS, spune Valentin Avram, IT Security Engineer la GECAD NET. In plus, suprascrie fisiere de sistem si aplicatii ale telefonului si contine o copie de CABIR (un mai "vechi" vierme pentru celulare). Partea cu adevarat interesanta este aceea ca pune si un virus de PC pe cardul de memorie aflat in telefon, spune Valentin Avram. In plus, tot pe card pune un fisier autorun.inf, care instructioneaza un sistem Windows sa execute fisierul cu virusul. Astfel, daca ai telefonul infectat cu CardTRP si pui cardul de memorie din telefon la un reader de memorii conectat la un computer, iti infectecteaza PC-ul! (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT