x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Serie de sinucideri la France Telecom

Serie de sinucideri la France Telecom

12 Aug 2009   •   00:00

Între 120 şi 150 de salariaţi din cadrul France Telecom au manifestat azi la Besancon în urma sinuciderii unui agent, cea de a 20-a sinucidere din ultimele 18 luni.



"Din februarie 2008, este cea de a 20-a sinucidere ce are loc în cadrul France Telecom, potrivit Observatorului pentru stres şi mobilitate forţată", organism creat de sindicate, a declarat Patrick Ackermann, delegat al sindicatului Sud PTT, citat de AFP.

Acesta a precizat că, în plus, au avut loc 12 tentative de sinucidere din februarie 2008 şi până în prezent, iar de la 14 iulie au avut loc patru sinucideri, în pofida faptului că "toate aceste sinucideri nu sunt echivalente".

Se pare că victima (28 de ani) nu a lăsat o scrisoare prin care să-şi motiveze gestul, "dar cauzele sunt în mod sistematic aceleaşi, şi anume gestionarea companiei, stresul şi condiţiile rele de muncă", a declarat sindicalistul. "Este o problemă globală. Probabil există doar o singură cauză, dar în proporţie de 90 la sută este o problemă ce ţine de întreprindere", a acuzat Ackermann.

Direcţia regională a France Telecom nu a fost în măsură să facă vreun comentariu asupra acestui "eveniment tragic".

×
Subiecte în articol: redactie