x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Servicii Telecom pentru afaceri

Servicii Telecom pentru afaceri

de Alexandru Radescu    |    11 Noi 2005   •   00:00
Servicii Telecom pentru afaceri

Operatorii de servicii de comunicatii electronice vin cu noi oferte pentru mediul business. Persoanele fizice migreaza catre mobilitate.

Operatorii de servicii Telecom se bazeaza tot mai mult pe cresterea cererii pentru serviciile Internet si transfer de date. Astfel, Orange va reduce pretul pe MB inclus in abonament si va lansa mai multe optiuni pentru acces nelimitat la Internet, a declarat ieri Andra Calin, Corporate & Data Services Manager in cadrul conferintei "Servicii Telecom pentru dezvoltarea afacerii". De asemenea, operatorul va extinde gradul de acoperire EDGE la nivelul tuturor resedintelor de judet in primele luni ale anului 2006.

In luna decembrie compania va lansa (in teste) serviciul Monitorizare Flota, care va permite companiilor sa localizeze si sa urmareasca pozitia telefoanelor mobile din retea.

INTERCONECTAREA. "Tarifele de interconectare sunt prea mari!", a declarat analistul Nicolae Oaca, prezent la eveniment. Aceste tarife vor influenta succesul relansarii Cosmorom, acordarea celorlalte doua licente 3G ramase (printre companiile interesate s-ar numara operatorul maghiar Matav, subsidiara a Deutsche Telekom si operatorul nordic Tele2).

In ceea ce priveste costurile convorbirilor mobile, in 2005 acestea au scazut in Romania cu 0,1% (fata de 2004). In Finlanda au scazut cu 35%, in Suedia si Portugalia cu 28%, a aratat Adriana Boersma-Rodriguez, Country Manager Ericsson Romania, in cadrul conferintei. Oficialul Ericsson a mai aratat ca pe viitor un singur operator nu va putea oferi toate serviciile de care are nevoie un client, ceea ce va duce la cresterea concurentei.

RAPORT
Ultimul raport al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii arata ca volumul traficului de voce realizat prin retelele de telefonie mobila s-a apropiat de cel inregistrat prin retelele fixe in prima jumatate a anului 2005. Rata de penetrare a telefoniei mobile a depasit 52%. In acelasi timp, numarul conexiunilor la Internet s-a dublat fata de cel raportat pentru finele anului 2004, apropiindu-se de 4 milioane. Numarul abonatilor pentru linii fixe a scazut: la sfarsitul anului 2004 erau inregistrati 4.389.082 de abonati, iar in iunie 2005, totalul a ajuns la 4.364.554. Cu toate acestea a crescut numarul abonatilor persoane juridice: de la 453.635, in 2004, la 483.356, la jumatatea anului in curs.
×
Subiecte în articol: IT